időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Luxusautókban pózol, háromszázzal száguldozik a milliárdos benzinkirály

MAGYAR NEMZET
Forrás: ORIGO
2022.11.23. 12:14 Tegnap, 1:41
Luxusautókban pózol, háromszázzal száguldozik a milliárdos benzinkirály

„Magamutogató milliárdos", „szeret kérkedni a rengeteg pénzzel", így jellemezték a források Egri Gábort, a Független Benzinkutasok Szövetségének főnökét, aki szereti, ha Benzinkirálynak szólítják – írja az Origo.

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke mostanában meglehetősen harsányan – sokak szerint a baloldal által diktált szöveget felmondva –, rendszeresen aggódik a hazai üzemanyag-ellátásért.

Legfőbb gondja az, akárcsak a baloldali politikusoké, hogy a benzin és a gázolaj ára nem lehet magasabb 480 forintnál.

Egri a benzinársapka miatt megjósolta Magyarország üzemanyag-ellátásának teljes összeomlását. Mindeközben ideje nagy részét nem Magyarországon, hanem Szlovákiában tölti, ahova vállalkozásai nagy részét bejegyezték. Itteni rendszámmal látta el több tucatnyi, százmilliókat érő luxusautóját.

Magyarországon is, provokatív módon szinte kizárólag Nyitrán regisztrált, ritkaságszámba menő, egy-egy komolyabb ház értékével felérő kocsikkal közlekedik

 – írja az Origo.

Így gazdagodhatott meg Egri Gábor

A szigorú névtelenséget kérő nyilatkozók agresszíven nyomuló milliárdosként jellemzik Egrit, akiről néhány éve a Magyar Narancs ezt írta:

Vegyi áruk szállításából és műtrágya előállításából gazdagodott meg Egri Gábor, aki egy 2013-as Napi.hu cikkben már 6,7 milliárdos becsült vagyonnal szerepelt a száz leggazdagabb magyar listáján. Egrié sok minden egyéb mellett a közvetlenül a partra épült 63 szobás Holiday Beach Budapest Wellness and Conference Hotel, amely a honlapján Budapest egyetlen hajó formájú szállodájaként, egyhektáros parkkal, fűtött élményfürdővel hirdeti magát. A szálloda sajtóinformációk szerint 2,4 milliárdos beruházással épült fel.

Egri az utóbbi néhány évben benzinkutakat nyitott nemcsak Magyarországon, de a környező országokban is, mindenekelőtt Szlovákiában. Épített kutat például Kaposváron, Dunaújvárosban, Szegeden és Tökölön is. De övé a szlovén határ közelében található muraszemenyei kút is, kamionparkolóval és étteremmel.

Az Origo megtudta:

Egri vagyonának alapja az, hogy az árstop bevezetése előtt jellemzően Szlovéniából, Szlovákiából és Csehországból importált üzemanyagot, amit nagy haszonnal eladott itthon.

Most ezért aggódik a hazai üzemanyag-ellátásért a Független Benzinkutasok Szövetsége mögé bújva. Egyébként jellemző az is, hogy ez a bizonyos „szövetség" nem szerepel a civil szervezetek közhiteles nyilvántartásában. Megadott székhelye Egri Gábor egyik benzinkútja Budapesten, a II. kerületben.

Egymilliárd forintot dobott ki az asztalra

Az Origo forrásai, akik korábban közel álltak az agresszív üzletpolitikájáról ismert Egrihez, elmondtak egy szerintük jellemző történetet. Egri Gábor egy üzleti vita hevében nemrég végső érvként négymillió eurót, azaz több mint egymilliárd forintot rakott ki az asztalra, összegumizva, ötszáz eurósokban. Mint köztudomású, ez a bankjegy az alvilág kedvenc fizetőeszközének számít, s emiatt már többször felmerült, hogy a pénzmosás visszaszorítása érdekében ki kellene vonni a forgalomból.

A benzinkirály mostanában lett médiasztár a hatósági benzinárat támadó baloldali orgánumokban, nyilatkozatok sorát adva. 

Az dühítette fel, hogy felmerült annak lehetősége, miszerint a Mol az ársapkás üzemanyag-ellátás biztonsága érdekében nem szállítana üzemanyagot azoknak a kutaknak, melyek csak a hatósági árszabályozás bevezetése után kötöttek vele szerződést. Márpedig az ő kútjainak jelentős része ebbe a körbe tartozik.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Egri Gábor az Index szerkesztőségében (Forrás: Origo.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.