Ezúttal is segíti a nélkülözőket a Pro Filii Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt

Tízezer élelmiszercsomagot adományoz a rászorulóknak a Mészáros-csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Sajtóközlemény2022. 12. 09. 12:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros-csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány a karácsonyi időszakban. A csaknem százmillió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek – áll a Pro Filii Alapítvány sajtóközleményében. 

A csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára. A többi között pulykahúsáru, sajt, friss tojás, méz és karácsonyi keksz is részét képezi az adománynak. A Magyar Vöröskereszt országszerte, a megyei szervezetein keresztül még karácsony előtt eljuttatja a csomagokat az érintettekhez.

A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, amelyeket most tovább súlyosbít a szomszédban dúló háború okozta, az élelmiszereket különösen sújtó infláció és az energiaválság. 

A Mészáros-csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy ezer egyedülálló, idős ember is részesül a támogatásból. A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően több tízezer rászoruló asztalára kerülhet ünnepi étel.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Mészáros-csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói vállalták az élelmiszercsomagok összeállítását. Az öt napig tartó önkéntes munkához a cégcsoport több mint száz munkavállalója csatlakozott – írják.

A több mint negyventonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros-csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba. Innen a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a koronavírus-járványra tekintettel egyenként a rászorulóknak.

Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára a karitatív esemény kapcsán kifejtette: – Nagy öröm számunkra, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére idén is biztosítani tudjuk tízezer család és idős ember számára a cégcsoport termékeiből összeállított élelmiszercsomagot. Évente eddig ötvenmillió forintot fordítottunk a tízezer élelmiszercsomagra, az élelmiszerárak drasztikus megemelkedése miatt azonban idén ez eléri a csaknem százmillió forintot. Az pedig különösen jó érzés, hogy nemcsak a tulajdonosok, hanem a munkavállalóink is hozzájárultak a nélkülözők adventi megsegítéséhez – hangsúlyozta a főtitkár, aki egyben a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója is.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros-csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021-ben, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye. 

A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt. 

A közleményből kiderül, hogy

az alapítvány évi egymilliárd forint keretösszeggel támogatja a nyertes pályázatok benyújtóit. A nélkülözőknek adományozott élelmiszercsomagok eljuttatását a pályázati rendszertől függetlenül kezdeményezte és bonyolította le a Pro Filii Alapítvány, együttműködésben a Magyar Vöröskereszttel.

A hazai karitatív szervezetek idei tevékenységét jelentősen meghatározta a szomszédos országban dúló háború és az annak következményeként hazánkat is érintő menekültválság. 

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója ezért különösen fontosnak nevezte a hazai rászorulókat megsegítő karitatív akciót: – A válsághelyzetben igyekszünk a menekültek ellátásán kívül a nélkülöző magyar családokon, időseken vagy bármilyen okból szociálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő embereken segíteni. A megnövekedett igény országszerte fokozott erőfeszítést követel munkatársainktól és önkénteseinktől. A Mészáros-csoport élelmiszercsomagjai változatos, tápláló, az ünnepi alkalomhoz méltó élelmiszerekből állnak. A rászorulók hozzászoktak a többéves együttműködés során a csomagok gazdag tartalmához, és szerencsére az adományozó idén is ragaszkodik a kimagasló minőséghez – mondta el Kardos István, a karitatív szervezet főigazgatója.

A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományvonalon támogathatók.

Borítókép: Ezúttal is segíti a nélkülözőket a Pro Filii Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt (Forrás: Mészáros-csoport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.