időjárás 4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo
Vörös vonalat léphetett át a Gyurcsány-párti politikus

Tovább erősítette a baloldali rémhírterjesztés gyanúját Varju László

Máté Patrik
2022.12.09. 14:16 2022.12.09. 22:33
Tovább erősítette a baloldali rémhírterjesztés gyanúját Varju László

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa a mai sajtótájékoztatóján gyakorlatilag elismételte azokat a véleményeket, amik miatt a rendőrség már rémhírterjesztés gyanújával nyomoz. A Gyurcsány-párt politikusa a kormányra mutogatott, és csak olajat öntött a tűzre azzal, hogy jelezte: 

két hete éppen a pártja hangoztatta először, hogy a kormány hozzányúlna a magyar emberek bankban tartott pénzéhez.

Mint arról lapunk hírt adott, a rendőrség már nyomozást indított, miután jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar banki ügyfelek körében. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből. 

Varju lényegében a most terjedő sms-ekével egybevágó címmel tartott sajtótájékoztatót, ami azt a gyanút erősíti, hogy a dollárbaloldal áll az akció mögött. A baloldali politikus egyenesen odáig merészkedett az álhíreterjesztésben, hogy kijelentette: „Alig több mint tíz éve az Orbán-kormány már einstandolta az emberek magánnyugdíjpénztári megtakarításait, mert pénzre volt szüksége. Most pedig Orbánék szemet vethetnek az emberek bankban, készpénzben vagy értékpapírokban őrzött megtakarításaira is”. 

Továbbá olyan vádakat fogalmazott meg, miszerint a pénzt el fogják venni, vagy el fogják lopni. Ám a Gyurcsány-párt politikusa nem állt meg az alaptalan rágalmak hangoztatásában, miután úgy vélte, hogy a kormány a magyar emberek félretett pénzéből kísérelheti meg feltölteni az államkasszát. Megjegyzendő, hogy a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján nem volt lehetőség arra, hogy a Gyurcsány-párt politikusát a legújabb baloldali botrányról kérdezzék a sajtó munkatársai.

A legnagyobb parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szeretném teljesen világossá tenni, hogy amennyiben Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját ebben a témában, tovább terjeszti a veszélyes álhíreket és ezáltal segédkezik a forint elleni támadáshoz, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk ellene, továbbá az azt közlő médiafelületekkel szemben is

– reagált a hírre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán. Továbbá egyértelművé tette, hogy ez esetben még a mai napon kezdeményezi Varju László valamennyi országgyűlési tisztségétől való megfosztását, ugyanis szerinte amit a képviselő át kíván lépni, azt úgy nevezik, hogy vörös vonal. 

Borítókép: Varju László, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Rémhírterjesztő sms-ek

A Magyar Nemzeti Bank feljelenti Varju Lászlót

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.