Nemcsak sűrű köd, ónos eső is lesz szerdán

Folytatódik a télies időjárás, helyenként hószállingózás is kialakulhat.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MET, KÖPÖNYEG2023. 01. 25. 9:34
null
Mátraháza, 2014. december 2. Teherautó halad a 24. számú úton Mátraháza közelében 2014. december 2-án. Az ónos esõ és fagy okozta fakidõlések miatt a Mátrában teljes az útzár Mátraháza és Parádsasvár között, a kékestetõi bekötõ úton, a 2408-as úton Mátrakeresztestõl a 24-es számú fõútig. Az útlezárások miatt Kékestetõ és Galyatetõ megközelíthetetlen. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sűrű reggeli ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely főként a Dunántúli-középhegység, Komárom-Esztergom és a Dunakanyar térségében fordulhat elő. Néhol átmeneti ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Napközben már javulhatnak a látási viszonyok.

Napközben már felhős lesz az égbolt, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében. Az Észak-Alföld egyes területen csak rövidebb időre süthet ki a nap. A látási viszonyok javulnak, néhol azonban tartósan párás maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, esetleg szitálás. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére mínusz 4 és 3 fok közé hűl a levegő.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, télies időjárás. A párás levegő erősítheti a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párás levegő a légúti fertőzések terjedésére is negatív hatással van. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, így jellemző lehet a fáradékonyság és a levertség – tette hozzá a Köpönyeg.

Borítókép: Teherautó halad a 24. számú úton Mátraháza közelében 2014. december 2-án. Az ónos eső és fagy okozta fakidőlések miatt a Mátrában teljes az útzár Mátraháza és Parádsasvár között, a kékestetői bekötő úton (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.