Gyurcsány embere is a brüsszeli korrupciós ügy főszereplőjének bizalmasa

A Gyurcsány-párti Rónai Sándor Eva Kaili bizalmi embere, amit az is bizonyít, hogy Kaili egy szűkkörű rendezvényre is meghívta Rónait.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó2023. 02. 14. 9:54
GYURCSÁNY Ferenc; RÓNAI Sándor; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára
Budapest, 2019. május 26. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetõje, Molnár Csaba (b) és Rónai Sándor (j2) a párt mandátumot szerzett képviselõi a DK eredményváró rendezvényén a fõvárosi Radisson Blue Béke Hotelben az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rónai Sándor közismerten a Gyurcsány család egyik legfőbb bizalmi embere – mutat rá cikkében az Origó. Mint írják, ezért is érdekes, hogy amikor Eva Kaili egy szűkkörű rendezvényt szervezett Virginijus Sinkeviciussal, az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosával, meghívta Gyurcsány emberét, Rónai Sándort is még 2020 januárjában. A rendezvényt a Kaili által vezetett brüsszeli csoport szervezte, és mindössze 13 európai parlamenti képviselő mehetett el rá.

A beszámoló szerint a biztos és a kiválasztott 13 EP-képviselő között informális és ötletbörze-beszélgetés zajlott, főként környezetvédelmi témában. Rónai Sándor hencegve számolt be a Facebookon, szerinte nagyon jó hangulatú találkozón vett részt, és azt bizonygatta, hogy ő bizony igenis szokott egyeztetni a brüsszeli biztosokkal.

Az Origó arról is ír, hogy Rónai Sándornak nem ez volt az egyetlen részvétele a Kaili vezette csoportban, más alkalommal ő maga is előadásokat tartott a brüsszeli csoport nevében 2020 júliusában.

Ahogyan arról korábban beszámolt az Origó, olyan képek kerültek elő, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának kapcsolatát bizonyítják, és egy olyan rendezvényen készültek, amelyet Gurmai és az európai szocialisták általa vezetett női tagozata szervezett.

 

Dobrev Klára és Gurmai Zita után azonban újabb hazai baloldali képviselőről derült ki, hogy szoros kapcsolatban állt a súlyos korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival. Ujhelyi István nemcsak hogy szoros kapcsolatban volt Kailival, hanem közösen szervezett vele konferenciát, valamint egy európai parlamenti csoportban a főnöke volt a korrupciós botrányba keveredett görög politikus.

 

Ujhelyi azonban decemberben még letagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival, de később képekkel bizonyítottuk, hogy a Gyurcsányhoz közeledő európai parlamenti képviselő egyszerűen nem mondott igazat. Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a negyven éven aluli EP-képviselők alelnökének, míg Eva Kailit elnöknek választották. Közös fotó is készült megválasztásuk után. Mindez egyértelműen bizonyítja, hogy Ujhelyi nemcsak ismerte, hanem szoros kapcsolatban is állt Kailival. 

Az Origó arról is beszámolt, hogy Dobrev Klára egyik legnagyobb európai parlamenti szövetségesének kabinetfőnöke sajtóinformációk szerint többször is együtt nyaralt és bulizott Eva Kailival. Iratxe García Pérez, a szocialisták európai parlamenti frakcióvezetője persze mélyen hallgat a nagyon súlyos összefonódásról, pedig képeket is csatoltak a tényfeltáró íráshoz. 

Iratxe Garcia személye azért érdekes, mivel Gyurcsány Ferenc feleségének egyik legszorosabb szövetségese az EP-ben. 2022 márciusában, nem sokkal az ukrajnai háború kirobbanását követően a szocialista politikus Magyarországon járt a Gyurcsány-párt meghívására.

Eva Kaili, az Európai Parlament letartóztatásban lévő, leváltott szocialista alelnöke is ott volt 2022 februárjában azon a müncheni konferencián, amelyen Alexander Soros, a milliárdos spekuláns, Soros György fia, Korányi Dávid, a külföldi kampánytámogatások Magyarországra juttatásában kulcsszerepet játszó háttérember, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is megjelent. A Soros-bizalmasoktól hemzsegő összejövetel után néhány nappal indultak meg a külföldi pénzek utalásai a magyar ellenzék számláira.

Egyre szövevényesebb a korrupciós ügy, amellyel kapcsolatban továbbra is feltűnően mélyen hallgat a dollárbaloldal. Sorra derül ki, hogy a baloldali képviselőknek köze lehet Eva Kailihez vagy akár a botrányhoz. Mindenesetre most Rónai Sándorról derült ki, hogy valamiért ott ült, és meghívták a már említett zártkörű eseményre – mutat rá az Origó.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.