A magyar Országház lett a világ legjobb turisztikai látványossága

A Stasher turisztikai blog szerint Magyarország a közbiztonság tekintetében is kiemelkedett a vizsgált helyszínek közül.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MANDINER2023. 03. 16. 18:04
null
Budapest, 2023. február 5. Esti kivliágításban a Parlament mûemlék épülete, a Duna-parton. Az épület Steindl Imre tervei alapján épült 1885 és 1904 között a historizáló eklektika jegyében. Alaprajza és tömeghatása barokk, részleteiben pedig, neogótikus stílusú. A magyar fõváros világszerte egyik legismertebb épülete 1987 óta az UNESCO Épített Világörökség listáján is szerepel. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Stasher turisztikai blog elemzői 99 turisztikai látványosságot rangsoroltak, hogy megtudják mit érdemes meglátogatni és mit nem. Összegyűjtötték a rendelkezésre álló legfrissebb városi és országos adatokat, köztük a Google-értékeléseket, a TikTok népszerűségüket, valamint számításba vették a szállások minőségét és a legközelebbi nemzetközi repülőtér távolságát, továbbá a fogadó ország közbiztonságát is.

Ezeket figyelembe véve a blog szerint

a magyar Parlament lett a világ legjobb turisztikai látványossága,

a felállított 10-es skálán 7,34 pontot ért el. Az Országház kiemelkedő, 4,8-as Google-értékeléssel büszkélkedhet. A budapesti szállások minősége is kiemelkedő, hiszen a Booking.com-on átlagosan 8,6-os értékelést értek el.

Hazánk a biztonság terén is jó, 1,4/5-ös értékkel büszkélkedhet, minél alacsonyabb az érték annál biztonságosabb egy helyszín.

A legjobb helyszínek közé még olyan látványosságok kerültek be, mint a párizsi Disneyland, illetve az izlandi Kék Lagúna.

A legrosszabbak közé pedig olyan helyek kerültek be meglepetésre, mint a Los Angeles-i Hollywood Walk of Fame, a floridai Tampa Bayben található Busch Gardens. A tíz legrosszabb úti cél közül hat Ázsiában található, köztük van a hongkongi Victoria Harbour is.

A legjobb látnivalók között viszont egyértelműen az európai helyszínek dominálnak − olvasható a Mandiner cikkében.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a hírre reflektálva az alábbit írta ki Facebook-oldalára:

A magyar Parlament lett a világ legjobb turisztikai látványossága. Büszkék vagyunk rá!

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy minden eddiginél több szavazattal tavaly is az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására. A szavazást a European Best Destination oldalán bonyolították, amely a leglátogatottabb turizmussal foglalkozó weboldal Európában.

November 25-től lehetett szavazni a nemzetközi online versenyen.

Az Advent Bazilika már két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben is diadalmaskodott a rangos európai karácsonyi vásárokat tömörítő mezőnyben, megelőzve többek között Bécs, Gdansk, Bázel, Prága és Brüsszel hasonló ünnepi rendezvényeit.

Borítókép: Esti díszkivilágításban az Országház műemlék épülete, a Duna-parton. Az épület Steindl Imre tervei alapján épült 1885 és 1904 között a historizáló eklektika jegyében. Alaprajza és tömeghatása barokk, részleteiben pedig, neogótikus stílusú. A magyar főváros világszerte egyik legismertebb épülete 1987 óta az UNESCO Épített Világörökség listáján is szerepel. (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.