Jogerős: börtönben marad az LMP pedofíliával gyanúsított egykori politikusa

Továbbra is letartóztatásban tartják az LMP egykori politikusát, ugyanis a Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság egy héttel korábban meghozott döntését – tudta meg a Magyar Nemzet. A volt ellenzéki politikus a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A férfi ellen körözést adtak ki, a rendőrök pedig végül Körmend környékén kapták őt el.

Pámer Dávid
2023. 03. 08. 12:18
Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék az elsőfokú bíróság – harminc napra vonatkozó – végzését a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatásáról – közölte megkeresésünkre Vadócz Attila, a törvényszék szóvivője. Emlékezetes, a Kaposvári Járásbíróság a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését egy héttel ezelőtt.

K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki február 26-án elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták a férfit. A Metropol szerint K. egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint Körmend felé tartott az autójával. Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni.  Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az LMP-s politikust és a kampányát a jelöltsége idején a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K.-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.