Kocsis Máté: Amikor a békéről beszélünk, honfitársainkért is aggódunk

A Fidesz frakcióvezetője szerint mások ezt nem érthetik, hiszen nem kellett megtapasztalniuk a trianoni diktátum magyarságnak okozott tragédiáját.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 8:38
Kocsis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nekünk van egy különleges szempontunk is, egy olyan szempontunk, amit senki nem ért rajtunk kívül. Mások ezt nem is érthetik, hiszen más nemzeteknek nem kellett megtapasztalniuk a trianoni diktátum által a magyarságnak okozott tragédiát” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, mások nem tudják, hogy a Kárpát-medencében élő külhoni magyaroknak soha nem volt könnyű sorsa; nekik mindig is keserves létküzdelmet kellett vívniuk azért, hogy megőrizhessék elődeiktől kapott anyanyelvüket, kultúrájukat és szokásaikat.

Ahogy az sem érdekli őket, hogy kárpátaljai testvéreinknek most végig kell nézniük, hogy a halottasházak megtelnek rokonaik holttestével. A kárpátaljai asszonyok pedig hiába várják haza a frontról édesapjukat, fivéreiket, fiaikat.

„Amikor mi azt mondjuk, hogy békét szeretnénk, akkor nem egyszerűen emberéleteket szeretnénk menteni, hanem aggódunk a honfitársainkért is, féltjük őket” – zárta gondolatait Kocsis Máté.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.