időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Száz trükkös sebességmérőt telepítettek a rendőrök, térképen mutatjuk, hova

Magyar Nemzet
Forrás: Vezess
2023.03.15. 04:11 2023.03.15. 07:54
Száz trükkös sebességmérőt telepítettek a rendőrök, térképen mutatjuk, hova

Csaknem száz darab Trafiboxot telepítenek országszerte, és ezeket az új trükkös sebességmérőket most térképen is látni lehet – szúrta ki a Vezess.hu. 

A lap korábban beszámolt arról is, hogy pontosan mi is az a Trafibox. A szerkezet vagy doboz lényege a megelőzés, ugyanis az arra járó autósok nem tudhatják, hogy a dobozokban valóban van-e sebességmérő szerkezet, hiszen ez az autóból nézve nem látszik. 

Az is lehetséges tehát, hogy a sofőrök egy teljesen üres doboz mellett lassítanak, ezzel pedig gyorsan elérik céljukat az egyenruhások, hiszen lassul a járműforgalom, így biztonságosabbá válik az adott útszakasz. Az eszközöket most már térképen is megszemlélhetik az érdeklődők.

Írnak arról is, hogy a készülékházakat minden településen a helyi önkormányzat pénzéből állítják fel, Nagykanizsán a telepítés csaknem 612 ezer forintba került, míg az éves működtetés ehhez képest elenyésző, egészen pontosan 76 ezer forintba kerül. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.