időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Dömötör Csaba: A kormány fenntartja az árstopokat

Máté Patrik
2023.05.22. 14:38 2023.05.22. 15:45
Dömötör Csaba: A kormány fenntartja az árstopokat

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára jelezte, hogy az energiaszankciók négyezermilliárd forinttal szűkítették a magyar gazdaság mozgásterét.

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy az orbáni inflációt a magyarok nem fogják elfelejteni. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a kormány elbukott, majd hangot adott annak, hogy Dobrev Klára árnyékkormánya kidolgozott egy 13 pontos akciótervet az infláció ellen.

– Az egész európai gazdaság nagy nehézségekkel néz szembe – szögezte le válaszában Dömtör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy a rossz brüsszeli döntések hatásai alól Magyarország nem tudja kivonni magát, ám hazánkban még így is 4,6 százalékos volt tavaly a gazdasági növekedés.

– Megpróbálják letagadni, de nem mellékes körülmény, hogy az energiaszankciók négyezermilliárd forinttal szűkítették a magyar gazdaság mozgásterét 

– húzta alá a kormánypárti politikus. 

Mint mondta, nem nevezné akciótervnek, hogy több százezer magyar ember elvesztette a munkáját, eltékozolták az állami vagyont és nem volt érdemi nyugdíjemelés a baloldal kormányzása idején.

– A kormány fenntartja az árstopokat, amiket a baloldal következetesen támadott, továbbá idén is volt nyugdíjemelés és nyugdíjprémium, a kamatstopot kiterjesztettük a diákhitelekre is, a minimálbér pedig háromszorosára emelkedett – rögzítette Dömötör Csaba. Szót ejtett arról is, hogy a rezsicsökkentés nélkül havi 181 ezer forintos pluszkiadása lenne a családoknak.

– Nem várjuk el, hogy mindenben egyetértsünk, de joggal várjuk el, hogy támogassák azokat a lépéseket, amelyek több százezer magyar családnak jelentenek segítséget. De már azzal is beérnénk, hogyha nem folytatnának kampányt azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat – hangsúlyozta.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.