Meghalt a soproni robbanásban megsérült férfi + videó

A kilencvenegy éves férfi egyedül volt a Kossuth Lajos utcai lakásban, amikor a tragédia történt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 9:32
Sopron, 2023. május 9. Társasház 2023. május 9-én Sopronban, a Kossuth Lajos utcában, ahol robbanás történt elõzõ éjszaka. Egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket. MTI/Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás hétfő éjszaka következett be a soproni Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában. Egy ember szenvedett súlyos, életveszélyes sérülést a tizenkét lakásos társasházban, ahonnan a lakóknak el kellett menniük éjszakára.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint tizennyolc lakó hagyta el az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki. A robbanás következtében tűz is keletkezett, és parkoló autók is megrongálódtak. Az egész városban, még Ágfalván is lehetett hallani a detonációt.

A robbanás sérültjét a katasztrófavédelem munkatársai mentették ki az épületből. Súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, ezért a mentők a győri kórházba vitték. 

Az orvosok mindent megtettek érte, de már nem tudták megmenteni az életét. 

A Kisalföld a családtól értesült a halálhírről. Az elhunyt kilencvenegy éves férfi abban a földszinti lakásban lakott, ahol a gázrobbanás bekövetkezett.

Borítókép: a robbanás helyszíne Sopronban (Fotó: MTI/Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.