Dollárbaloldal – Egykori szövetségeseire mutogat a Jobbik

Gyöngyösi Márton szerint a tavalyi választási kampányban külföldről érkezett milliárdokhoz pártjának semmi köze.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 11:41
Menekülnek a baloldali összefogásból.
Az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezése 2021. október 23-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltenne Márki-Zay Péternek és Karácsony Gergelynek „néhány százmillió forintos kérdést” Gyöngyösi Márton a tavalyi választási kampányban a dollárbaloldalhoz külföldről érkezett milliárdokkal kapcsolatban. A jobbik elnöke közösségi oldalán magyarázva pártja érintetlenségét a tiltott kampányfinanszírozás kapcsán azt írta, 

ideje lenne ugyanis, hogy végre elmeséljék, mit is pénzezgettek ők a kampány alatt. 

– Érdeklődésre tartana például számot, hogy mi történt aközött, hogy Karácsony Gergely azt mondta, a villamos kéne, hogy elüsse, hogy visszalépjen, és a pár órával későbbi visszalépése között. Aranyból volt tán az a villamos, Gergő? Esetleg a hódmezővásárhelyi tramtraint küldted, Péter? (…) 

Kíváncsiak volnánk arra is, hogyan került több milliárd forint a Karácsony Gergelyhez kötődő Korányi Dávidon keresztül az amerikai Action for Democracytól – és most figyeljetek, micsoda nevek következnek a múltból – a Bajnai Gordonhoz, Szigetvári Viktorhoz és Ficsor Ádámhoz kötődő DatAdat-csoporthoz, tehát a baloldali pártok egykori politikusaihoz?

 – tette fel a kérdést a párt elnöke. 

Gyöngyösi a videóban azt is mondta, „közeledik a választás, úgyhogy a Fidesz ismét megrendelte nekünk a szokásos gigabírságot az Állami Számvevőszéknél”. 

– A Jobbik – Konzervatívok minden kampánypénzzel elszámolt. Ezért most mások gyanús ügyleteit akarják rajtunk számon kérni. Szerintem úgy becsületes, ha mindenki a maga dolgaiért vállalja a felelősséget. Kíváncsian várom Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint kollégáik magyarázatát, ha már egyszer az ő „pénzezgetésük” miatt minket akarnak megbüntetni 

– mondta, hozzátéve,  a számvevőszék „elegáns könnyedséggel a baloldali ellenzék pénzügyi manővereit próbálja a nyakunkba varrni. Gondolom kicsit leszóltak a Fidesztől az ÁSZ-nak, hogy kicsit tereljenek már minket össze, és ha lehet, vegyék már el a mi pénzünket is, amellyel a politikánkat bemutathatnánk az országnak”. 

A Jobbik nem először futna bele a tiltott pártfinanszírozásba, 2017-ben a párt plakátkampánya után a számvevőszék a vonatkozó dokumentumokat vizsgálva arra jutott, hogy az ellenzéki párt több mint 331 millió forintos tiltott támogatáshoz jutott.

Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.