Nagy Ervin: A baloldalnak ácsoltak színpadot

Lapunknak nyilatkozó szakértők szerint látható, hogy az ellenzékre kevesen kíváncsiak.

2023. 06. 17. 14:53
pedagógus tüntetés
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal és a hozzájuk köthető kormányellenes civilek által szervezett tüntetésen tapasztalt érdektelenség fő oka az, hogy az emberek már egyáltalán nem bíznak a balliberális politikai elitben

− emelte ki lapunknak Talabér Krisztián politológus, a Nézőpont Intézet elemzője a tegnapi tüntetésről: nagyjából ezerötszázan gyűltek össze tegnap a Kossuth téren, hogy tiltakozzanak a pedagógusok életpályájáról szóló törvénytervezet ellen.

Mint mondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a társadalom pontosan tudja, hogy a baloldal alkalmatlan valódi ügyek képviseletére. −A kormányellenes szövetség mostanra már többször is bebizonyította, hogy egy tüntetés során nem az a céljuk, hogy egy társadalmi csoportnak képviseletet biztosítsanak, hanem az, hogy erőszakos fellépéseikkel média napirendjére tudjanak kerülni, külföldi finanszírozóiknak pedig teljesítési igazolást tudjanak kiállítani magyarországi tevékenységükről a dollártámogatásokért cserébe − fogalmazott az elemző.

Hangsúlyozta:

A pedagógustüntetések kapcsán vállalt szerepvállalásuk már azért is hiteltelen és gyomorforgató, mert miközben itthon eljátsszák, hogy mennyire fontos nekik például a tanárok béremelése, Brüsszelben rendületlenül azon dolgoznak képviselőik, hogy a pedagógusokat jogosan megillető 75 százalékos béremelésre jutó uniós forrás ne érkezzen meg Magyarországra.

Hozzátette: A pedagógusok ügyével szimpatizáló választók ennél bölcsebbek, ha úgy tetszik, átlátnak a szitán, ezért nem vesznek részt a dollárbaloldal politikai komédiájában. Akik valóban fontosnak tartják a pedagógusok helyzetének méltó rendezését, ők inkább a tiltakozás békés formáját választják, a baloldal akciódús és erőszakos megmozdulásaitól viszont távol tartják magukat.

A pedagógus szakszervezetek a baloldalnak ácsoltak színpadot 

− fogalmazott lapunknak Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője, aki kifejtette:

Nincs fogadókészség a botránypolitikára, a többséget visszataszítja a politikai pedofília, és mivel most már a szervezők nyíltan vállalják, hogy nem kizárólag a pedagógus életpályamodell miatt, hanem sokkal inkább a kormány ellen tüntetnek, így szükségszerűen érdektelenségbe fulladt a demonstrációsorozat.

Hozzátette: Egy baloldali tüntetésben jelenleg ennél több nincs, az ellenzékre ilyen kevesen kíváncsiak.

− Az úgynevezett pedagógus- vagy diáktüntetések szervezői kezdetben még arra kérték a baloldali pártokat, hogy ne vigyenek ki pártzászlókat, mára azonban ez a látszat távolságtartás is megszűnt. Péntek este a baloldali frakciók vezérszónokai a parlamenti padsorokból egyenesen a tüntetések színpadára siettek, a szervezők pedig helyt adtak nekik. Így a baloldali politikusoknak már nem is kell semmiféle erőfeszítést tenniük, nem kell rátelepedni a tüntetésekre, hisz a szakszervezetek meghívót küldtek nekik − fogalmazott az elemző. Szerinte érthetetlen ugyanakkor az, hogy egy felszólaló diák azzal gyanúsítja a sajtót, hogy igaztalan módon baloldali tüntetésnek nevezik a megmozdulásokat, majd színpadra hívják az összes baloldali frakció vezérszónokát. Mi ez, ha nem pártpropaganda? − vélekedett Nagy Ervin.

Hangsúlyozta: A Mi Hazánk Mozgalom kivételével egyik ellenzéki frakció sem nyújtott be módosító javaslatot, vagy fogalmazott meg alternatívát a pedagógus életpályamodell törvénytervezetének vitája során, amiből egyértelműen látszik, hogy nem szakmai, hanem dekonstruktív politikai céljaik vannak. Úgy látja: az ártó szándékot az is jól mutatja, hogy miközben a parlament előtt tüntetnek, az Európai Parlamentben mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá azokhoz a jogos pénzügyi forrásokhoz, melyekből a rendszerváltoztatás óta legnagyobb pedagógusbér emelését fogja a kormány megtenni.

 

Borítókép: tüntetők az eseményen (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.