Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Pressman Bonót idézte és figyelmeztette Magyarországot

Szorosan figyelemmel kísérjük, hogy Magyarország hogyan dönt – figyelmeztetett az USA budapesti nagykövete.

Munkatársunktól
Forrás: Mandiner, usembassy.gov/hu2023. 06. 30. 22:30
PRESSMAN, David
Budapest, 2022. szeptember 2. David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. szeptember 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok Budapestre akkreditált nagykövete az USA nemzeti ünnepének tiszteletére tartott fogadást. A Függetlenség napi rendezvényen a nagykövet beszédében többször is szóba került az orosz-ukrán háború – írta a Mandiner.

„Innen körülbelül 120 kilométerre több száz fiatal amerikai férfi és nő, az Egyesült Államok fegyveres erőinek tagjai azért tartózkodnak Magyarországon, hogy ezekben a bizonytalan időkben is biztosítsák Magyarország és szomszédai biztonságát” – foglmazott Pressman, aki elmondta, a Magyarországon töltött idő alatt megismerte a magyar történelem nagyságát, a fékezhetetlen szellemet, és a tragédiáit is. 

„Egy olyan történelmet, amely a magyarokat – az amerikaiakhoz hasonlóan – arra késztet, hogy megbecsüljék a függetlenséget és kiálljanak mellette, valamint hogy harcoljanak érte” – vélekedett, majd hozzátette: 

Az Egyesült Államok talán minden eddiginél jobban összpontosít a Magyarországgal való kapcsolatára. Szorosan figyelemmel kísérjük, hogy Magyarország hogyan dönt.

David Pressman egy könnyűzenei utalást is elejtett beszédében.

„Jeffersonnal és Adams-szel kezdtem, így természetesen…nos, a U2-val és Bonóval fejezem be. Bono azt mondta: “A popzene gyakran azt sugallja, hogy minden rendben van. A rockzene viszont azt mondja, hogy nem, nincs rendben, de lehet változtatni rajta.”  Azt hiszem, ezekben az időkben szükség van egy kis rock’n’rollra, mivel nincs minden rendben itt a régióban, a világban és a családunkban.  De ahogyan azt egy családban is szokás: nem adjuk fel, nem várakozunk tétlenül, nem várjuk, hogy a dolgok maguktól eltűnjenek.  Beleállunk, elkötelezzük magunkat, keményen dolgozunk, újrakezdjük, és erősebbek leszünk! Mindvégig együtt” – fogalmazott beszédében David Pressman a fogadáson, amelyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is jelen volt.

 

Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.