Pressman, az LMBTQ-közösség pártfogója + videó

Az Egyesült Államok után Magyarországon is szexuális kisebbségek elismeréséért küzd David Pressman, aki az elmúlt hónapok során a hazai LMBTQ-szervezetekkel, illetve a másságukat nyíltan vállaló ismert személyekkel is jó kapcsolatot alakított ki. Az amerikai nagykövet a mostanában zajló LMBTQ-rendezvényekről sem hiányozhatott, így a Budapest Pride Fesztivál megnyitóján, valamint a Szivárványcsaládokért Alapítvány eseményén is ünnepelte az LMBTQ-közösséget.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak fényében, hogy immár 22 éve egynemű párkapcsolatban él, nem meglepő, hogy kinevezése óta az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete már számos alkalommal foglalt állást a magyarországi LMBTQ-közösségek mellett. David Pressman szexuális kisebbségek melletti elköteleződése ugyanakkor a karrierje során is számos alkalommal visszaköszönt, az LMBTQ-jogok előmozdítása terén pedig több eredmény is az ő nevéhez köthető. Fontos tudni, hogy 

Pressman korábban az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben, sőt hozzá fűződik az az elnöki irányelv is, amely az Egyesült Államok emberi jogi politikájának központi elemeként határozta meg a nemzetközi LMBTQ-jogok helyzetét. Ezenfelül Pressmanhoz köthető az a globális diplomáciai kampány is, amelynek eredményeként az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) történetében először egy olyan határozat látott napvilágot, amely az LMBTQ-jogokat emberi jogként ismerte el.

Budapesti munkája kezdetével az újonnan kinevezett nagykövet a hazai LMBTQ-közösségeket és „civil” szervezeteket is csakhamar felkarolta. Az elmúlt közel egy évben kapcsolatot épített a hazai LMBTQ-szervezetekkel, nemrégiben pedig a pride hónapra hivatkozva összehívta a másságukat nyíltan vállaló, ismert magyar személyeket, köztük az LMP társelnökét, Ungár Pétert, a DK pártigazgatóját, Sebián-Petrovszki Lászlót, illetve Barabás Richárdot, a XI. kerület párbeszédes alpolgármesterét. 

Az LMBT-közösség ünneplésének időszakában azokat ismerjük el, akik a magyarok láthatóságáért, egyenlőségéért és emberi jogaiért dolgoznak. Daniel (a nagykövet párja – a szerk.) és én örömmel hívtunk meg egy sokszínű csoportot a vacsoraasztalunk köré egy érdekes és informatív beszélgetésre

– írta az eseménnyel kapcsolatban Pressman a Facebook-oldalán. 

Ezt követően az amerikai nagykövet a 28. Budapest Pride Fesztivál megnyitóján is részt vett, ahol terjedelmes beszédében a magyar kormányt bírálta, a 2021-ben elfogadott gyermekvédelmi törvényt a holokauszthoz, a magyar többségét pedig habarcshoz hasonlította, akik hallgatásukkal összetartják a gyűlölet falát.

A diplomata jó viszonyt ápol a Szivárványcsaládokért Alapítvánnyal is, amelynek egy múltkori „a család az család” elnevezésű rendezvényére az ikerfiaival együtt látogatott ki. A RTL beszámolója szerint a rendezvény célja − amelyre állítólag kétszáz szivárványcsalád látogatott el −, hogy megmutassák „az alaptörvény ma nem reprezentál minden családot Magyarországon”. A nagykövet az RTL Híradó kérdésére hangsúlyozta:

az Amerikai Egyesült Államok büszkén áll ki a magyar LMBTQ-közösség mellett. Ezt már nagyon régóta tesszük és folytatni is fogjuk

– szögezte le. Kiemelte azt is: a mostani időszak szerinte meghatározó Magyarországon.

A magyar kormány által elfogadott alaptörvény, illetve a gyermekvédelmi törvény kezdetektől az LMBTQ-lobbicsoportok és a balliberális politikai erők kereszttüzében áll. Az alaptörvény rögzíti, hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

Fontos, hogy a magyar törvények szerint minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, valamint tiltja a szexualitás öncélú ábrázolását, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsítését a kiskorúak körében.

Borítókép: David Pressman (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.