időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Tarlós István: Demszky volt a legkeményebb ellenfél

Munkatársunktól
Forrás: Metropol
2023.06.05. 12:00 2023.06.05. 12:31
Tarlós István: Demszky volt a legkeményebb ellenfél

Budapest korábbi főpolgármestere, Tarlós István büszke arra, hogy az elmúlt közel nyolcvan évben egyedüli konzervatívként tudott főpolgármester lenni, ráadásul kétszer is.

 

Úgy is mondhatjuk, elvettem a hazai ékkövüket a globalistáktól 

 

– fogalmazott a 75 éves korábbi elöljáró, akinek időszakát alapos előkészületek és nagy fejlesztések jellemezték.

Tarlós szerint Demszky Gábor volt a legkeményebb ellenfele.

– 2006-ban Demszky valami  egy százalékkal nyert, ami az előzmények ismeretében akkor éppenséggel nevezhető volt fél győzelemnek is részemről. 2010-ben aztán 24 százalék, 2014-ben pedig 13 százalékpont különbséggel nyertem, de akkor Demszky már sajnos nem indult. Érdekes, hogy a legtöbb szavazatot épp 2006-ban kaptam. Mindig a szavazatszámokkal sakkoznak, de ez butaság, mert az attól is függ, hányan indulnak a választáson és hányan mentek el szavazni. Az is érdekes, hogy Karácsony öt vagy hat százalékpontos győzelmét a liberálisok „fölényesnek” mondják, míg a 2013-as, Bokros elleni 13 százalékpontos fölényemet ugyanakkor „szorosnak” titulálták. Egyébként a legnagyobb különbségű győzelmet kerületi és fővárosi szinten is én értem el 1990 óta – mondta Tarlós István, aki felidézte, hogy akkor hagyta ott az SZDSZ-t, amikor 1994-ben összebútoroztak a szocialistákkal. 

– Az én szememben az SZDSZ elárulta a rendszerváltozást – emlékezett vissza Tarlós, aki elmondása szerint 2010-ben „egy elég jóhiszemű hivatallal, egy szétzilált BKV-val, egy elvében elfuserált, 15 éve vergődő M4-es metróprojekttel és 250 milliárd forint adóssággal” vette át a fővárost 2010-ben. 

Természetesen szóba került az is, milyen örökséggel adta át Budapestet utódjának.

 

Rendszerelvű, arányos szemléletet, és a nemzet fővárosa valós problémáival való foglalkozást, szereptévesztett imázsépítkezés helyett 

 

szögezte le Tarlós István, aki a legkiábrándítóbbnak a balliberálisnak mondott politikusok és tollforgatók egy részének kacifántos, sértett gőgjét érezte. 

– Ami a legjobban fáj, az a Római-parti árvízvédelemmel kapcsolatos tervem részleges meghiúsítása. Ott persze azóta semmi érdemi intézkedést nem tettek – tette hozzá a korábbi elöljáró, akinek határozott véleménye van Európáról, és benne Magyarország jelenlegi helyzetéről.

 

– Az öreg kontinens nagy egyéniségei által megálmodott, klasszikus Európa már nem létezik. Az európai közösség lassan száz éve meghirdetett értékei is veszendőben vannak, a ma hangoztatott „értékekkel” köszönőviszonyban sincsenek. Az EU-t belepte a globalizmus, a megfelelési kényszerek szürkesége. Európa már nem szuverén. 

A mesterséges intelligencia, a biotechnológia robbanásszerű fejlődése, az adatbirtoklásért folyó verseny megnyitotta az utat szélsőséges, veszélyes, emberidegen ideológiák dominanciája előtt is. Magyarország még állja a sarat, és mindent megtesz a nemzetállam és az emberközpontiság érvényesülése érdekében – fogalmazott Tarlós István.

Borítókép: Tarlós István volt főpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott beszédet mond az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepségén a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.