Varga Judit: Szeretném, ha visszaadnánk az emberek kezébe Európát + videó

Most az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra – fogalmazott a leköszönő igazságügyi miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 06. 30. 6:45
null
2021.05.29. Budapest Varga Judit igazságügyi miniszter Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra

 fogalmazott a Hír TV Napi aktuális című műsorában Varga Judit, aki szerint a következő időszak feladta, hogy a Fidesz elnöksége eldöntse, ki legyen a párt listavezetője a 2024-es EP-választáson. 

A leköszönő igazságügyi miniszter szerint minden olyan feladatot eltudtak végezni a kormányban, amelyet elvállalt. A legfontosabb, hogy sikerült megállapodni Brüsszellel az igazságügyi csomagról. Továbbá hatalmas előrelépést értek a kondicionalitással kapcsolatban is, mivel már csak a végrehajtási döntések, valamint magasabb EU-s szintű döntések vanna hátra. Az elért eredmények közül a tárcavezető kiemelte az áldozatsegítési rendszer kialakítását, valamint azt is, hogy sikerült egy történelmi léptékű bírói és ügyészi illetményemelést is végrehajtani. A gyermekvédelmi törvény kapcsán úgy fogalmazott: egy hatalmas nemzetközi lobbit lepleztek le, a törvénynek pedig egyre nagyobb elfogadottsága van. 

Varga Judit kiemelte azt is: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a konzervatív irányba súlyeltolódás következzen be. 

Vissza kell hozni a demokráciák demokráciáját, vagyis meg kell kérdezni az embereket az európai uniós döntésekről. Látható, hogy az uniós intézményrendszer morális válságban van, ezt jelzik a korrupciós botrányok. Nem tartják be saját magukra vonatkozó szabályokat, viszont boszorkányüldözést folytatnak olyan országokkal szemben, amelyek másfajta uniót képzelnek el, mint ők

mutatott rá. 

Beszélt arról is, hogy Brüsszelben elfogyott a pénzt, látszik, hogy nem arra költötték el az uniós költségvetést, amire azt az európai állampolgárok dobtak össze. Az embereket kell előtérbe helyezni, nem a politikusokat, a csalódott választókhoz kell szólni, akiket elárult például a néppárt. Hozzátette, azon fog dolgozni, hogy az EP-ben minél több olyan hang legyen a jövőben, amely kiáll Magyarország mellett. 

Szeretném, ha visszaadnánk az emberek kezébe Európát

– fogalmazott a tárcavezető. 

Borítókép: Varga Judit (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.