Lefasisztázta a Fradi-ultrákat a momentumos botránypolitikus + videó

A baloldali politikus a ferencvárosi LMBTQ-pad többszöri átfestése miatt kelt ki szitkozódva magából.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ismét rengeteg fenyegető üzenetet, kommentet kapok! Ezúttal a pride-on elhangzott beszédem miatt, ahol teszem hozzá, semmilyen valótlan tényt nem állítottam” – írta a TikTok-csatornáján közzétett videóhoz Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője, amit a Mandiner vett észre. A baloldal politikus a pride-felvonulás és a ferencvárosi LMBTQ-pad körül kialakult mizéria kapcsán osztotta meg gondolatait követőivel.

@bedo.david Ismét rengeteg fenyegető üzenetet, kommentet kapok! Ezúttal a Pride-on elhangzott beszédem miatt, ahol teszem hozzá, semmi valótlan tényt nem állítottam. #bedődávid #momentummozgalom #pride #pridebudapest #fidesz #egyenlőség #beszéd #gyűlölet ♬ eredeti hang - Bedő Dávid

Bedőtől a videóban többek között a következő mondatok hangzanak el: „Na most első alkalommal a Fradinak a fociultrái festették át a padot. Azt gondolom, őket lefasisztázni talán nem nagy túlzás. Aztán a második alkalommal pedig a Mi Hazánk-osok festették át. Megint csak azt tudom mondani, hogy a Mi Hazánk akár bátran vállalhatná is, hogy fasiszták.

Szóval nem teljesen értem, hogy miért vannak megsértődve ezek a hópihék, hogy le lettek fasisztázva, hiszen azok

– hangsúlyozta Bedő, aki azonban a videója végén mindenkit megnyugtatott, amikor úgy fogalmazott: „Nem arról van szó, hogy aki heteró, az fasiszta lenne. Szó nincs róla! Itt csak arról van szó, hogy kik festették át a padot, és nézzünk szembe a realitásokkal, ezek valóban fasiszták voltak!”

Ismert: az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában. Azonban nem sokáig maradt ebben az állapotban, mivel néhány nap után Fradi-ultrák zöld-fehérre festették át. Később aztán örömmel tudatta Facebook-oldalán a Soros György által finanszírozott Amnesty International Magyarország, hogy ígéretüket betartva visszafestették szivárványosra a Tompa utcai padot.

Az Amnesty rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, mondván, a pad egy olyan jelkép, amelyet közösen kell megvédeni. Ezután a pad még piros-fehér zöld színű is volt, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom nemzeti színűre festette a hányatott sorsú padot, amely rövid időre hagyományos színekben, barna deszkákkal és fekete korlátokkal is látható volt. Múlt pénteken a IX. kerület önkormányzat munkatársai elvitték a Tompa utcai padot, amit Baranyi azzal indokolt, hogy a pad megsérült a sok átfestés miatt. Emiatt a padot rendbe teszik, utána pedig egy pályázat nyertesének kérése alapján újrafestik.

A mai napra pedig ismeretlenek egy szivárványos széket helyeztek el a Tompa utcában, amiről Baranyi Krisztina is büszkén számolt be.

Borítókép: Bedő Dávid az idei Budapest Pride felvonuláson (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.