„Orbán Viktor, ne feledd, ez nem a te országod!” + videó

Román nacionalista tüntetők akarták megzavarni a magyar miniszterelnök tusványosi beszédét.

2023. 07. 22. 14:55
Tusványos tüntetés
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Román nacionalista tüntetők érkeztek Tusnádfürdőre, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor helyszínére, akik folyamatosan az Orbán Viktor beszédére érkező magyar résztvevőket provokálták.  A rendőrség nagy erőkkel igyekezett fenntartani a rendet, a provokátorok azonban kérdőre vonták őket. 

Ti milyen nemzetiségűek vagytok? Kivel tartotok?

– faggatták a hatóságot a Nemzet Útja és az Ortodox Testvériség nacionalista szervezet tagjai. A Székelyhon.ro beszámolója szerint a nacionalisták a miniszterelnök beszédére is próbáltak bejutni, ez azonban csak néhányuknak sikerült. „Orbán Viktor, ne feledd, ez nem a te országod!” – hangoztatta az egyik provokátor. A kormányfő – aki mindezek ellenére zavartalanul jutott be az előadás helyszínére – külön „üdvözölte” a látogatása miatt érkezett románokat, majd köszönetet mondott a román hatóságoknak is, amiért biztosítják a rendet. 

A beszéd ideje alatt a tüntetők az őket feltartóztató csendőröket fenyegették, illetve győzködték, hogy beengedjék őket Orbán előadására. 

Az a dolgotok, hogy megvédjétek a román népet, nem pedig Orbán Viktort!

 – kiabálták a tüntetők, emlékeztetve a hatóság embereit, hogy ők is román nemzetiségűek.

Tusványos tüntetés
Fotó: Bach Máté

Miközben a miniszterelnök előadása után a magyarok a székely himnuszt énekelték, a provokátorok „Erdély Román föld” – rigmust skandálgatták. Ezt követően Orbán Viktor konvoja is elhagyta a tusványosi táborhelyszínt. A konvoj távozása előtt volt egy kis dulakodás a helyszínen, a provokátorok ugyanis a csendőrsorfalon próbáltak ismét áttörni, hogy bejuthassanak a tusványosi tábor helyszínére, ez azonban végül ismét meghiúsult.

Borítókép: Tüntetés Tusnádfürdőn. (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.