Már úton vannak a tankönyvek az iskolákba

Több mint tizenkétmillió tankönyvet rendeltek az iskolák.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 01. 12:51
null
Üllõ, 2020. augusztus 3. Diákmunkások tankönyveket készítenek elõ szállításra Üllõn, a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. központi raktárában 2020. augusztus 3-án. A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétõl minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktáraiból kedden – jelentette be a Belügyminisztérium (BM) köznevelési államtitkára Üllőn. Maruzsa Zoltán elmondta, hogy 

tavasszal tizenkét és fél millió tankönyvet rendeltek az iskolák, pótrendelésben az év végéig még további egymillió példány megrendelése várható. 

Emlékeztetett: a tankönyveket mindenkinek ingyenesen adják. A 2023/24-es tanév köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékében harminchat kiadó több mint kétezer taneszköze szerepel. Ennek hatvan százaléka állami kiadású, negyven százaléka pedig nem állami kiadók terméke. 

Az idei rendeléshez az Oktatási Hivatal (OH) százharminc tankönyvet újított meg, elsősorban a negyedik, nyolcadik és a tizenkettedik évfolyamon. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a most kiszállítandó tételekkel jelentős fejlesztés zárul le. A 2020-ban módosított Nemzeti alaptanterv módosításait felmenő rendszerben vezetik be, és a most kezdődő tanév ennek a bevezetésnek az utolsó éve. 

Így a negyedik, nyolcadik és tizenkettedik évfolyamon is már a megújított tankönyvekből tanulhatnak a diákok.

A múlt héten elkezdték a tankönyvek iskolák szerinti kiválogatását és a raklapokra rendezését – mondta Tőczik Zsolt ügyvezető. A kiszállítás augusztus 31-ig tart, az iskolák kedden kapják meg az első tankönyveiket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.