Olyan jól megáradt a Rákos-patak, hogy kajakozni is lehet rajta + videó

Kis vadvízi evezés Budapesten, miért is ne?

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 08. 09. 11:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bedobta a kocsiba a felfújható kajakot, majd elindult, hogy a megáradt Rákos-patakon kajakozzon egyet, és ezzel kihúzhasson egy újabb pontot a bakancslistájáról Kürti Gábor, aki történetesen nem más, mint a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

„Szerencsémre a revitalizált közép-zuglói szakaszon el is csíptem a többszörösére duzzadt folyamot. Tökéletes beszálló volt egy városi kajakozáshoz, köszönet mindenkinek, aki tett érte hogy valamivel természetközelibb patak legyen a régi csatornából” – írja az élménybeszámolóban, majd azzal folytatja, hogy amikor már a vizen volt, mindenki integetett, drukkolt, fotózott, videózott, mintha valami olimpiai bajnok evezne át Zuglón. 

Persze fanyalgók mindig akadnak, ez a szerep pedig most a kacsáknak jutott, de a történet főhőse erre is talált megoldást, távolabb hajtotta magát tőlük, így senkinek nem kellett menekülnie. A kaland végeztével az elnök megjegyezte, idén már kész kellene lennie a Rákos-patak Pécelig tartó kerékpárútjának, azonban tart tőle, „hogy az egész elúszik a ciklusokon átívelő maszatolás miatt. Pedig ez egy olyan projekt, amire kivételesen a kétmilliárdnyi pénz is vagy hét éve rendelkezésre áll”. 

Hozzáfűzte, mindez rettenetesen bosszantó, és pár éve nem is gondolta volna, hogy előbb fog lekajakozni a patakon, mint ahogy a Magyar Kerékpárosklubbal örömbringázva felavatja a város egyik legjobb rekreációs bringás útvonalát. „Remélem, azért valahogy az is összejön majd” – jegyezte meg. 

Borítókép: Kajakozás a Rákos-patakon (Fotó: Facebook/Kürti Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.