Ötezer forint miatt kellett meghalnia a Klauzál téri gyilkosság áldozatának + videó

Az ukrán nemzetiségű gyilkos és társa borra költötték a pénzt.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 08. 11. 13:37
null
Budapest, 2023. augusztus 10. Rendõrségi paraván a budapesti Klauzál téren 2023. augusztus 10-én, ahol éjszaka meggyilkolt ember holttestére bukkantak. Az elsõdleges adatok alapján az egyelõre ismeretlen személyazonosságú férfi halálát idegenkezûség okozhatta, ezért a Budapesti Rendõr-fõkapitányság Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bûntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - írta a rendõrség a honlapján. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb részleteket sikerült kideríteniük a rendőröknek a Klauzál téri gyilkosságról. A rendőrségi portál most azt írja, hogy a 30 éves, ukrán állampolgárságú B. Ferenc a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától. Mivel nem kapott, súlyosan bántalmazta a 49 éves férfit, majd elvett tőle ötezer forintot. 

Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. 

A gyanúsított nem tett vallomást.

Most már azt is tudni lehet, hogy a férfinak társa is volt, aki tétlenül végignézte a sértett bántalmazását, majd az elkövetővel együtt borozott az elvett pénzből. Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a rendőrség augusztus 10-én nem sokkal hajnal egy óra előtt kapott bejelentést arról, hogy Budapest VII. kerületében, a Klauzál téren holtan találtak egy akkor még ismeretlen személyazonosságú embert. A férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A férfit 11 órán belül azonosították, majd a józsefvárosi rendőrök a Rákóczi téren 2023. augusztus 10-én 11 óra 35 perckor elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

Borítókép: Rendőrségi paraván a budapesti Klauzál téren augusztus 10-én, ahol éjszaka egy meggyilkolt ember holttestére bukkantak (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.