Ötven év után újra lakást lehet nyerni a lottón, ezúttal száztíz millió forint értékben

Jelentős nyereményekkel indított játékot a Szerencsejáték Zrt. Azon játékosaiból fog sorsolni a cég, akiknek úgynevezett játékoskártyáik vannak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 21. 16:50
Dancsi
Budapest, 2002. november 19. A szokásos mennyiség mintegy 4-5-szörösét, megközelítõleg 20 millió lottószelvényt nyomnak ezen a héten az Állami Nyomda Rt. pásztói gyárában. A következõ számsorsoláson minden idõk legnagyobb magyarországi lottónyereménye, 1,940 milliárd forint lesz a fõnyeremény. A magas nyeremény reményében a fogadók már az elõzõ héten csúcsot állítottak fel, a szelvényeken összesen 14 millió 89 ezer 900 alapjátékot játszottak meg. Az ötös lottón immár 24 hete nincs telitalálatos szelvény. A képen: Dancsi Péterné a frissen nyomott lottószelvényekkel. MTI Fotó: Tóth Gyula Fotó: Tóth Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 110 millió forint értékű budapesti lakást, ezenfelül hetente egymillió forint értékű nyereményt sorsol ki a Szerencsejáték Zrt. – tájékoztatott Mager Andrea, a társaság elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Az értékes tárgyi nyereményeket – köztük az ingatlant – azok között a játékosaik között sorsolják ki, akik rendelkeznek úgynevezett játékoskártyával.

Jelenleg egymillió ilyen ügyfél van, az év végéig azonban a szám várhatóan 1,3 millióra növekszik – mondta az elnök-vezérigazgató. Hozzátette: a játékoskártya-programot a vállalat hat évvel ezelőtt indította, a termék egy kényelmi funkciót takar, illetve a felelős játékra ösztönzi a résztvevőket. 

A kártyát aktívan használó játékosok egy 110 millió forint értékű penthouse jellegű budapesti lakást nyerhetnek, ezenfelül hetente egymillió forint értékű nyereményt sorsolnak ki közöttük

 – emelte ki. A nyereményjáték augusztus 28-án kezdődik és március 3-ig tart, amikor ki is sorsolják a nyertest.

Húsz évig minden évben volt lakássorsolás, szép hagyományt élesztünk újra: 50 év óta először a lottótársaság újra lakást kínál

– fogalmazott Mager Andrea. Hozzátette: a Szerencsejáték Zrt. várhatóan 15 százalékkal meghaladja az idénre tervezett számait az új lakásnyeremény játékának is köszönhetően, amelyet az OTP-csoporttal együttműködve szervez – mondta az elnök-vezérigazgató.

Az elmúlt tíz évben, a járvány évét leszámítva, minden évben két számjegyű bővülést értek el – emlékeztetett. 

A Szerencsejáték Zrt. tavaly 821 milliárd forint szerencsejátékokból származó árbevételt ért el, ami több mint 17 százalékos javulás az egy évvel korábbihoz képest.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az eseményen megjegyezte, hogy több szempontból is személyesen közel áll a szerencsejátékhoz, a bank szervezte például korábban a lottózást, amelynek legnagyobb eseménye mindig a lakás-, később a nyaralósorsolás volt. Felidézte: 

több mint ötszáz lakást és 220-nál is több nyaralót sorsoltak ki, ezenkívül autót, háztartási eszközöket is lehetett nyerni.

Arra is kitért, hogy az OTP ingatlancége „azóta is” sok lakást épített, volt egy „hullámvölgy”, amikor kevesebbet fektettek be a területen, de most újra igyekeznek „forgalmat generálni”. 

Szerinte óriási előnyük, hogy az általuk fejlesztett ingatlanoknál az ügyfelek biztosak abban, hogy a befizetett előleg után a lakást meg fogják kapni, az esetleges hibákat a cég ki fogja javítani, nem fognak eltűnni a pénzükkel.

Az elnök-vezérigazgató tájékoztatott arról is, hogy idén hatszáz lakást terveznek építeni. A nyereményjátékba bevont, jól felszerelt ingatlan Somfa Ligetnél, Kőbányán lesz, annak adóját is átvállalják a szervezők – fűzte hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Tóth Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.