Szentendrén sütött kenyeret Szent István-napra Novák Katalin

Holnap Esztergomban szegik meg a ma sütött kenyeret.

2023. 08. 19. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megsütöttük a Szent István-napi kenyeret – adta hírül közösségi oldalán a köztársasági elnök. Novák Katalin bejegyzéséből kiderül, hogy Szentendrén, Szabadfi Szabolcsnál – közismert nevén Szabi, a pék – sütötte meg a holnapi ünnepre a megszentelendő és megáldandó kenyeret.

Novák Katalin kenyeret süt
Novák Katalin megsütötte a Szent István-napi kenyeret Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala

– Találkozzunk államalapító Szent István király napján az ünnepi rendezvényeken. Szeretettel várom önöket holnap 10.30-kor az esztergomi Erzsébet parkban megrendezendő ünnepségre, ahol megszegjük a kenyeret – üzente Novák Katalin. 

A holnapi Szent István-nap alkalmából Magyarország kormánya több helyszínen is rendezvényeket szervez, a fővárosban már tegnap is rengeteg program volt, melyek ma és holnap is folytatódnak. Budapesten árstopos lesz a legtöbb termék, és 20-án este itt lesz látható Magyarország legnagyobb tűzijátéka is. 

Esztergomban szintén háromnapos programsorozat zajlik, itt gasztroudvar, musicalek, és színházi előadások várják a résztvevőket. 

Borítókép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.