Hadházy a laptoposztást is támadja

A szülők és a diákok elégedettek az eszközökkel.

2023. 12. 21. 4:50
_CZ_4268
20230503 Budapest Diákok és tanárok is demonstrálnak a státusztörvény ellen. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Hadházy Ákos képviselő Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint lyukra futhatott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amikor a nemrég a diákoknak ingyenesen kiosztott 140 ezer notebook miatt támadta a kormányt. Hadházy szerint elavult és gyenge laptopokat osztogatnak az iskolákban, melyeket uniós forrásokból vásároltak. A baloldali képviselő azt is állította, hogy legutóbb 120 ezer gépet osztottak ki, a valóság viszont az, hogy ebben a körben 140 ezer új notebook talált gazdára. 

Hadházy állítását megcáfolva Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azt mondta egy lapunknak adott interjúban, hogy a laptopként is használható notebookok a jelenkor felső tagozatos és középiskolai tanulmányi elvárásainak maximálisan megfelelnek. 

Ezenkívül egy tegnapi rendezvényen megtudtuk azt is, hogy eddig a felhasználóktól sem érkezett panasz az eszközökre, a szülők és a diákok még a jobban ellátott fővárosi intézményekben is örültek a notebookoknak. Értesüléseink szerint egyébként Hadházy fia is igényelt és kapott ilyen notebookot. Megkérdeztük mindezekről a baloldali parlamenti képviselőt is, ám lapzártánkig nem kaptunk tőle választ.

Hadházy már korábban is többször bakot lőtt alaptalan vádaskodásaival. Mint arról lapunk cikkezett, a hatóságnak többször is külön sajtóközleményt kellett kiadnia, hogy helyretegyék a politikus sokszor képtelen, adott esetben még kegyeletsértő állításait is. Megtörtént például, hogy a Simonka-ügyben a mentelmi jog intézményét kellett elmagyaráznia az ügyészségnek és megértetni a képviselővel. Például azt, hogy amíg a védettség fennáll, senkit nem lehet letartóztatni, akkor sem, ha azt Hadházy szeretné. 

Két éve előfordult olyan eset is, hogy a Legfőbb Ügyészségnek – a politikus egyik Facebook-posztja után – ugyancsak közleményben kellett elmagyaráznia Hadházynak, hogy 

állításával szemben a legfőbb ügyész írásbeli kérdésekre adott válaszai minden esetben a jogszabályi előírásokon alapulnak. 

Mint az ügyészség megjegyezte, a büntetőeljárás eredményessége miatt még a képviselő sem kaphat bővebb tájékoztatást, csak azután, ha a jogszabályi akadályok elhárultak.
Hadházy legvisszataszítóbb kirohanása azonban 2021-ben történt, amikor a Bács-Kiskun megyei főügyész tragikus halálát összekötötte a Simonka- és a Boldog-üggyel. Az ügyészség visszautasította Hadházy Ákos kegyeletsértő állításait, és közleményükben leszögezték, hogy „hasonlóan korábbi ügyészséget érintő nyilatkozataihoz, Hadházy Ákos szinte valamennyi állítása, következtetése valótlan, a tényeket elhallgató vagy eltorzító, a büntető anyagi és eljárásjogi szabályok ismeretének teljes hiányáról tanúskodó”.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.