Nincs alapja David Pressman és a dollárbaloldal állításainak

Dokumentumok bizonyítják, hogy a dollárbaloldalhoz köthető szereplők jelentettek fel munkájuk, véleményük alapján jobboldali újságírókat.

2023. 12. 18. 10:13
orítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két büntetőügy iratai is azt bizonyítják, hogy 

a dollárbaloldalhoz köthető szereplők az elmúlt években több alkalommal akár két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegető bűncselekmény gyanúja alapján jelentettek fel munkájuk, véleményük alapján jobboldali újságírókat 

– közölte a Tűzfalcsoport több, a birtokukba került dokumentum alapján. Így, mint fogalmaztak, semmi alapja nincs azoknak az állításoknak, amelyeket a különböző NGO-k vagy David Pressman mond. 

Felidézték, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint megfélemlítésre alkalmas és nem a szuverenitást védi a vonatkozó, frissen elfogadott jogszabály, de hasonlóan vélekedik a balliberális média és a külföldről finanszírozott NGO-k többsége is. Sőt David Pressman amerikai nagykövet úgy nyilatkozott, hogy 

amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja.

Nos, 

a Tűzfalcsoport most két olyan büntetőügyben hozott nyilvánosságra dokumentumokat, amelyekben a dollárbaloldalhoz köthető szereplők jobboldali újságírókat jelentettek fel. 

„Az egyik ilyen büntetőügy P. T. újságíró egyik, Bajnai Gordonhoz köthető cikke kapcsán indult. A magánvádas eljárás kezdeményezői a rágalmazási perben azt szerették volna, hogy a bíróság kimondja, hogy a cikkben megjelenő állításokkal a rágalmazás bűncselekményét aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követte el az újságíró” – olvasható a portál cikkében. Hangsúlyozták, 

az eljárás mind első, mind másodfokon – mivel fellebbezett a magánvádlói oldal – az újságíró felmentésével zárult. 

 

A büntetőügy P. T. újságíró egyik Bajnai Gordonhoz köthető cikke kapcsán indult. 

A másik büntetőeljárást a dollárbaloldalhoz sorolható Jobbik akkori országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea kezdeményezte, rögtön két újságíróval szemben is. – Ebben az ügyben a procedúra némileg hosszabb volt azáltal, hogy a Fővárosi Törvényszék egy alkalommal új eljárásra kötelezte az elsőfokú Pesti Központi Kerületi Bíróságot, ugyanakkor ez az eset is B. D. és Sz. Sz. újságírók rehabilitációjával zárult, a büntetőeljárást jogerősen megszüntették. 

 

 Ez az eset B. D. és Sz. Sz. újságírók rehabilitációjával zárult, a büntetőeljárást jogerősen megszüntették. 

 

A magánvádló elszántsága egyértelműen látszik az iratok alapján, a bíróságok viszont ez esetben sem adtak teret annak a Varga-Damm Andrea által erőltetett érvelésnek, hogy a feljelentettek „tettüket” nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva „követték volna el” – fogalmazott a portál, amely leszögezte, 

ha tehát az elmúlt időszakban a baloldal szereplői, az NGO-k vagy éppen David Pressman az újságírókat megfélemlítő, börtönnel fenyegető szándékkal szemben kívánnak határozottan fellépni, tegyék ezt mindenek előtt a dollárbaloldalhoz köthető szereplők vonatkozásban. 

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.