Videón, amint érces hangon megszólal a bazilika legújabb harangja

Idén karácsonykor már ezzel harangoznak.

Forrás: Kemma2023. 12. 06. 17:30
ERDÕ Péter
Esztergom, 2023. december 3. Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a szentmise után megáldja és megszenteli a felújítás alatt álló esztergomi Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Fõszékesegyház harangjait advent elsõ vasárnapján, 2023. december 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a toronyba való beemelés előtt megkongatta az esztergomi bazilika új harangját Török Csaba, a főszékesegyház plébánia kormányzója és Hernádi Ádám polgármester – adta hírül a Kemma

A Szent Istvánról elnevezett, közadakozásból létrehozott harangnak érces hangja van – derül ki a polgármester közösségi oldalára december 6-án feltöltött videóból.

Emlékeztetnek, hogy az esztergomi bazilika felújításának legutóbbi látványos pontja az volt, amikor vasárnap Erdő Péter felszentelte és meg is áldotta a déli toronyba szánt harangokat, amelyeket aztán a hét első két napján be is emeltek egy speciális daruval 

a csaknem hatvan méter magasan lévő végleges helyére. 

Megjegyzik, hogy karácsonykor az ünnepi szent misék idején már ezeket a harangokat hallhatják felcsendülni az esztergomiak. 

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek a szentmise után megáldja és megszenteli a felújítás alatt álló esztergomi Nagyboldogasszony és Szent Adalbert-főszékesegyház harangjait advent első vasárnapján, 2023. december 3-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.