Reagált a Sándor-palota Orbán Viktor bejelentésére

A miniszterelnök alkotmánymódosítást kezdeményezett, hogy a pedofil-bűncselekményt elkövetők ne kaphassanak kegyelmet.

2024. 02. 08. 19:47
Budapest, 2022. szeptember 17. A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár bemutatója a Sándor-palota elõtti Szent György téren 2022. szeptember 17-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner megkereste a Sándor-palotát, hogyan értékeli az államfő a miniszterelnök mai bejelentését, és az alábbi választ kapták:

A bejelentett alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt.

Orbán Viktor kormányfő délután bejelentette: „a pedofil elkövetők számára nincs kegyelem”. Felidézte, hogy kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, és leszögezte, hogy itt tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel.

A miniszterelnök a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely

lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

A Magyar Nemzet értesülése szerint az alkotmánymódosítás arról is rendelkezik, hogy mit kell tennie a köztársasági elnöknek az olyan, folyamatban lévő kegyelmi kérelmekkel kapcsolatban, amelyekben egy kiskorú személy sérelmére elkövetett bűncselekmény esetében nyújtanak be kérvényt. Az átmeneti rendelkezések ugyanis egyértelműsítik, hogy a már folyamatban lévő kegyelmi ügyekben is alkalmazni kell a kiskorúakat védő, kegyelmet kizáró szabályokat.

Borítókép: A Sándor-palota (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.