Brutális körülmények között halt meg a káli csecsemő

Március 3-án, vasárnap reggelre meghalt egy öt hónapos csecsemő Kálban. Az üggyel kapcsolatban a Heves vármegyei hírportál egyik olvasója megdöbbentő részleteket osztott meg a lappal.

Forrás: HEOL2024. 03. 08. 15:48
Baby,Head,In,Mother,Hands.,Mum,Holding,Newborn,Boy,Lying, csecsemő, baba
2203759137orea Fotó: Inara Prusakova
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A névtelenséget kérő informátor meg is indokolta, hogy miért feltételezi az anyai felelősséget: a nő rendszeresen magukra hagyta kisgyerekeit, akik két-három évesen gyakran szaladgáltak az utcán. Erre ő is, de más utcabeliek is felhívták az illetékes hatóságok figyelmét, de nem történt semmi.

Előfordult, hogy én magam hívtam ki a gyámügyeseket, mire a nő képes volt rendőrt hívni ránk

– fogalmazott a helyi lakos. A Heves vármegyei lap azt is megtudta, mi az oka annak a feltételezésnek, hogy nem bölcsőhalálról van szó, mint amit az elhunyt anyja állít: látott fotót, amin fel van fújódva a hasa a kicsinek és az orra, s szája környékén zöld váladék látszik.

Hozzátette azt is, hogy nem érti, miért maradhatott szabadlábon a nő mindezek után. Tény ugyanakkor, hogy a másik három gyereket az eset óta nem látni a ház körül.

Morvai János, Kál polgármestere a lapnak elmondta: mind a hivatal, mind pedig a – káli székhelyű, hat települést ellátó – Tarna-menti Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat előtt ismert volt a problémás család.

Amint a tragikus sajnálatos esetről tudomást szereztem vasárnap, azonnal hívtam a szolgálat vezetőjét. Az igazgató asszonytól megtudtam, hogy március 5-ére volt előjegyezve mind a négy gyermek állami gondozásba vétele

– mondta a nagyközség polgármestere. A politikus szerint a problémák akkor eszkalálódtak a családban, amikor az anyuka és a vele együtt élő párja karácsony környékén összevesztek és a férfi elköltözött a lakásból – bár a gyerekeken ezt követően is próbált segíteni, pelenkát, élelmet vitt rendszeresen nekik. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Inara Prusakova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.