Húsba rejtett tablettákkal mérgezik a kutyákat Budapesten

Egy kutyatartó az utolsó pillanatban lépett közbe.

2024. 03. 02. 13:41
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interneten több XVI. kerületben élő kutyatulajdonos is arról számolt be, hogy tablettákkal megtűzdelt virsliket talált az udvarában – írja a Metropol. Valaki vagy valakik mérgező csalétekgyanús falatkákat dobálnak be a kutyát tartók kertjeibe. 

Egy nő arról számolt be, hogy csak perceken múlt a kutyájuk élete. A fia éppen jókor ért haza, és el tudta venni a kutya elől a tablettákkal mérgezett húst.

A kutyatartók óvatosságra intik egymást és azt tanácsolják, hogy a veszély miatt egy darabig inkább engedjék be a házba a négylábú kedvenceiket.

Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.