Így értesült Suhajda Szilárd felesége, hogy többé nem láthatja viszont a szerelmét

Legindi Tímea Csisztu Zsuzsának adott interjút.

Forrás: Youtube, Mandiner2024. 03. 03. 21:49
Forrás: Youtube/ Csisztu Channel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legindi Tímea a Csisztu Zsuzsának adott interjújában azt is elmesélte az újságírónak, miként élte át azt a borzalmas, soha nem felejthető pillanatot, amikor megtudta, férje örökre a Mount Everest foglya marad, és soha nem tér haza – írta a Mandiner.

Szilárd egy nagyon omlékony helyen egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, tehát őt soha nem találják meg. A helikopterről azért nem látszik (ezt mondták a kinti ügynökség munkatársai is, akikkel többször beszéltem, és küldtek videókat is), mert valószínűleg beleesett egy hasadékba. Egyáltalán nem gondolom olyannyira nehéz, sem könnyű feladatnak, hogy egy ilyen fehér, havas, szürke közegben megtaláljanak egy sárga-piros pontot. Csak azért nem látszódhat, mert valami olyan helyre kerülhetett.

Legindi Tímea azt is elmondta: a hivatalos bejelentésnél sokkal hamarabb tudta, hogy bekövetkezett a tragédia. Már csak azért is, mert a hegymászófeleségek (ha képtelenség is felkészülniük a legrosszabbra) mind, mind határozott, kemény nők.

Éppen ezért sokáig azt gondoltam, hogy ha valaki, Szilárd mindent kibír. Kibírja az éjszakát nyolcezer méter fölött, hóban, fagyban hidegben. Beszéltem Hildával (Sterczer Hilda, a szintén tragikus körülmények között elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt felesége – a szerk.) telefonon. Nagyon jó, hogy megtettem. Véletlenül sem lelki támaszra volt szükségem; ő volt az egyetlen, aki arra emlékeztetett, és amit Szilárd csak egyszer mondott el nekem: ha bekövetkezik a baj, a legjobb helyen az Everesten van. Abban a pillanatban ezt nagyon jó volt hallani. Tudtam, hogy kicsi a remény, de feleségként még reménykedtem. De akkor számomra már világos volt, hogy Szilárd nem jön haza

– mondta a műsorban Legindi Tímea.

A teljes beszélgetés ide kattintva és a cikk végén is megtekinthető.

 

Borítókép: Legindi Tímea (Forrás: YouTube/Csisztu Channel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.