Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Elázik a fél ország, a viharok miatt riasztást adtak ki + videó

Délelőtt esernyőt, délután jégkrémet tarthatunk a kezünkben.

2024. 06. 04. 7:06
Budapest, 2018. augusztus 26.
Járókelõk esernyõvel az I. kerületi Várfok utcában 2018. augusztus 26-án.
MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, az alföldi tájakat leszámítva szinte mindenhol esik. A HungaroMet tájékoztatása szerint napközben bárhol kialakulhat heves zivatar.

Nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű intenzív zivatar, felhőszakadásra is ott van több esély: 30-50 milliméter, de egy-egy helyen akár ezt meghaladó mennyiségű is csapadék is hullhat rövid idő leforgása alatt. Ezekben a térségekben a szél sem lesz kegyes, erős és viharos széllökésekre kell számítanunk.

Délutánra visszatér a nyárias idő (Forrás: HungaroMet)

Ugyan a hétfő esti és a ma délelőtti eső után jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a nap folyamán szépen lassan emelkedik majd, és délutánra ismét nyáriasra fordul az idő:

a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Kiadták a riasztást

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is lehet.

Kiemelten az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében valószínűek zivatarok, de másutt is kialakulhatnak, majd estére, késő estére mindenütt megszűnnek.

A zivatarok fő veszélyforrása a felhőszakadás lesz:

kiemelten a hegyvidéki területeken az egymást követő csapadékgócokból jelentős csapadék fordulhat elő. Emellett a zivatarokat viharos széllökés és apró szemű jég kísérheti.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Ciklon szállít térségünkbe nagy nedvességtartalmú levegőt, igencsak megnő a légkörben a potenciál felhőszakadás kialakulásához. Heves zivatarok is előfordulhatnak. Kedden a légörvény távolodik, de még elszórtan valószínű zápor, zivatar.

A hét hátralévő részében megnyugszik az időjárás, naposabb idő várható, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar.

A hőmérséklet gyors növekedésnek indul,

a déli országrészben már több helyen mérhetünk 30-32 fok körüli csúcsértékeket a hétvégén.

Borítókép: Illusztráció ( MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.