Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Pánikba eshettek Gyurcsányék Szentkirályi visszalépésétől, már elemi erővel támadják Vitézyt + videó

A DK elnöke szerint Vitézy Dávid a Fidesz embere és nem dicsőségére, hanem szégyenére szolgál ez a szövetség. Annak ellenére, hogy több közvélemény-kutató szerint Vitézy így már megnyerheti a főpolgármester-választást, a DK elnöke azt állítja, örül, hogy visszalépett Szentkirályi Alexandra.

2024. 06. 07. 16:01
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra. A kormánypártok politikusa ezt közösségi oldalán jelentette be. Szentkirályi Alexandra azzal indokolja visszalépését, hogy világossá vált számára, hogy valós esély mutatkozik leváltani Karácsony Gergelyt, vagyis egyértelmű, hogy a budapestiek többsége el akarja zavarni őt. Ennek mára egyetlen akadálya maradt, mégpedig az, hogy a változást akaró szavazatok kétfelé oszlanak. Szentkirályi Alexandra ezért arra kéri a választókat, hogy Vitézy Dávidra adják voksukat. A politikus hozzáfűzte, számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Karácsony és Gyurcsány távozzon a főváros éléről.

Vitézy Dávid csúfos vereséget fog szenvedni – így próbálta menteni a helyzetet a Magyar Nemzetnek a DK elnöke. 

Gyurcsány Ferenc azzal magyarázkodik, hiába méri több közvélemény-kutató azt, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépésével Vitézy Dávid megnyerheti a főpolgármester-választást, csúnya vereséget fog szenvedni, amit szerinte megérdemel. A DK elnöke kérdésünkre mégis azt próbálta bizonygatni, hogy nem ijedt meg Szentkirályi Alexandra visszalépésétől. Azt hangoztatta, hogy még örül is neki. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta, a Vitézy Dávid esetleges győzelmével végződő választás nem lenne hatással városházi befolyására. A politikus ugyanis azt állítja, soha nem is volt. Gyurcsány Ferenc mindezt azután jelentette ki, hogy lényegében kézivezérléssel irányította Karácsony Gergelyt éveken keresztül. A Spirit FM-nek alig több mint egy éve fejtette ki, hogy szerinte Karácsony Gergely nem teljesíti hazafias kötelességét és fővárosi politikája nem terjed ki eléggé a kormány támadására. A jelenlegi főpolgármester ezt követően azonnal a kormánynak esett. Gyurcsány Ferenc azonban a Magyar Nemzetnek azt mondta, 

„Sok hazugság terjed az országban, de őszintén szólva azt állítani, hogy Karácsony Gergellyel Gyurcsányt kapják, Karácsony mögött Gyurcsány, Gyurcsány emberei állnak, az gyermeteg állítás.”


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.