Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Hamarosan eldőlhet, hogy rablásért is felelősségre vonják-e Magyar Pétert

Magyar Péter akár letöltendő börtönt is kaphat, miután részegen őrjöngött egy belvárosi szórakozóhelyen, ahol elvette, vagy elrabolta egy férfi mobiltelefonját, majd azt a Dunába dobta. A hatóság rongálás és garázdaság miatt indított nyomozást, de jogi szakértők szerint akár rablást is elkövethetett a Tisza Párt alelnöke. A Magyar Nemzet ezért kérdéssel fordult az eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészséghez, hogy megtudjuk, pontosan milyen bűncselekmény gyanújával nyomoznak. Az elmúlt években történt hasonló esetekben egyébként következetesen szigorú ítéleteket hoztak a bíróságok.

2024. 07. 03. 17:18
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás: ezekért a cselekményekért vonhatják felelősségre Magyar Pétert, aki másfél hete egy szórakozóhelyen randalírozott ittasan. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint akár háromévnyi börtönbüntetést is kaphat az újdonsült politikus. A kérdés csak az, hogy pontosan milyen bűncselekmények miatt vonják felelősségre Magyar Pétert.

Ittasan kötözködött

A beszámolók szerint a Tisza Párt alelnöke kötözködött, nőket zaklatott, az egyik vendég kezéből pedig kicsavarta a mobiltelefonját, amit zsebre tett. Az őrjöngő Magyar Pétert végül a biztonsági őrök vezették ki a szórakozóhelyről, fojtófogást alkalmazva – látható a nyilvánosságra került felvételeken. Az Európai Parlamentbe készülő politikus az elvett, vagy elrabolt telefont a Dunába hajította, amit búvárok segítségével talált meg a rendőrség.

Gőzerővel zajlik a nyomozás

Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Mivel a Tisza Párt alelnökének mentelmi joga van, az ügy átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Lapunk megkereste a vádhatóságot, hogy pontosan milyen bűncselekmények miatt folytatnak eljárást, illetve hogy bárkit kihallgattak-e már gyanúsítottként. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Választás utáni botrány

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett június 21-én, pénteken az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen. A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, többeknek a szemtanúk szerint „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. A helyszínen bulizó több hölgy férfipartnere kérte számon Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”. A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, így történt a fentebb már bemutatott eset is: az egyik, mobiljával kamerázó férfi kezéből Magyar kicsavarta a telefont, ami végül a Dunában landolt.

Börtön lehet a vége

A rablás gyanúja kapcsán a Metropol jogi szakértőket szólaltatott meg, a lap szerint az egyre szaporodó esetek miatt a bíróságok az ilyesfajta bűncselekményeket szigorúan ítélik meg, és számos esetben végrehajtandó szabadságvesztést szabnak ki az elkövetőkre akkor is, ha nem visszaeső bűnözők.

A lap szerint Magyar Péter esetéhez hasonlatos egy 2016-os rablás, amelynek során egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 2022-ben egy 31 éves férfi lopott telefonokat az 1-es villamoson és a megállók környékén: a tettes Magyar Péterhez hasonlóan kicsavarta a készüléket az áldozatok kezeiből, majd elrohant. A férfit elfogták és szintén letöltendő börtönbüntetést kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.