Az SZDSZ útjára lépett az LMP – megszólalt a szakértő

Az LMP széthullott, mint egy puzzle: Ungár Péter az utolsó darab.

2024. 08. 26. 13:58
Horn GáborBudapest, 2015. március 5.
Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva címû konferenciáján a budapesti A38 Hajón 2015. március 5-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én azt látom, hogy ez az LMP végének a közepe” – értékelte az ellenzéki pártban történteket Horn Gábor politológus, akit a Mandiner keresett meg. A Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke különösen is szakértőnek számít, hiszen ő is aktívan politizált annak idejében az SZDSZ-ben, ami mára szintén megszűnt. Horn Gábor erre is kitért, amikor kommentálta az LMP háza tájának fejleményeit

Magam is megélve párthalált, úgy látom, hogy ezek tipikusan azok az elemek, amelyek ilyenkor következnek be: amikor távoznak a párt alapítói, a párt feladja az eredeti elkötelezettségét.

„Ungár telexes interjúja is ezt bizonyítja. Ráadásul az szerep, amit kiválasztott, hogy sem kormánypárti, sem ellenzéki nem lesz, nem létezik. Az LMP frakciója is úgy jött létre, hogy az ellenzéktől kellett kapniuk egy plusz helyet. Nem csodálkoznék, ha a frakció is felbomlana, mivel ha egy ember kiszáll onnan, vége a frakciónak. Én magam nem állok közel a zöldgondolathoz, de fontos lenne, hogy jelen legyen az életünkben, s ezért szomorúnak tartom a felbomlást” – fogalmazott.

Horn Gábor korábbi pártja, az SZDSZ 2010-ben, egy népszerűségi mélypont után szűnt meg. 

Ahogyan korábban azt a Magyar Nemzet is megírta sorra távoznak a politikusok az LMP-ből, Ungár Péter pedig törölte magát a Facebookról, és kilátásba helyezte, hogy 2026-ban felhagy a politizálással. 

Borítókép: Horn Gábor (MTI/Fotó: Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.