Letartóztatták az öcsödi gyilkost

Drogra kellett a fiatalkorú elkövetőnek pénz, ezért agyonvert egy nyugdíjast.

2024. 08. 29. 13:13
bilincs, rendőrök,
Illusztráció. Forrás: police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság elrendelte annak a 16 éves öcsödi fiúnak a letartóztatását, aki kábítószerre akart pénzt szerezni, ezért agyonverte idős szomszédját – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a fiú hétfőn délután Öcsödön a 10 éves testvérével megjelent a 85 éves szomszéd férfi házánál, aki behívta őket. A házban a 16 éves fiú a sértettet egy ott talált vájdlinggal, seprűvel és egy gereblyével többször nagy erővel megütötte, majd a férfi zsebében lévő pénztárcából 103 000 forintot elvett. Ezután a gyanúsított még magához vett az épület mellől egy téglát, amivel az idős férfit tovább ütlegelte, olyan erővel, hogy a tégla kettétört.

 A bántalmazás következtében a férfi életét vesztette 

– írták. Az ügyészség indítványa szerint – figyelemmel a gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az elkövetés jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára – a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől alappal tartani lehet.
A gyanúsított kábítószert fogyasztó életmódja miatt, illetve arra tekintettel, hogy a cselekmény végrehajtásában is a kábítószerre szükséges pénz megszerzése motiválta, megalapozottan lehet tartani a bűnismétlés veszélyétől is. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a letartóztatást, a döntést a gyanúsított és a védő is tudomásul vette; a döntés a törvényes képviselő nyilatkozatának beszerzéséig nem végleges – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.