Panaszkodnak a ferencvárosiak a zöldfelületek gondozatlansága miatt

Katasztrofális állapotok uralkodnak a Baranyi Krisztina vezette kerületben.

2024. 08. 24. 10:34
Gazos terület a ferencvárosi Gyáli úton Forrás: Metropol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elburjánzott Ferencváros, bár a kerületiek többször kérték a Baranyi Krisztina polgármester vezette önkormányzatot, hogy az elhanyagolt zöldterületeket tegyék végre rendbe – írta meg a Metropol. A lakosság szerint a városrészben számos helyen idén még egyáltalán nem vágták a füvet, van, ahol a tavaly őszi avarban járnak, a gallyakat sem szedik össze. 

Gyurákovics Andrea fideszes képviselő megerősítette a portálnak, hogy a lakossági panasz jogos. Mint mondta, ez azért is érdekes, mert a Baranyi-féle önkormányzat cége dupla annyi pénzből dolgozik, mint korábban, ugyanakkor nincs ember, aki elvégezze a feladatokat.

A lap ismertette, hogy Ferencváros nem gondozza a zöldterületeit, katasztrofális állapotok vannak. Az Illatos út egyes részein idén még egyáltalán nem vágták le a füvet, a Markusovszky téren és más helyeken a lehullott faágakat nem szedik össze, ahogyan a tavalyi avar is ott virít lassan egy éve. A szemetet sem szedik össze, ami arra ösztönöz egyes embereket, hogy nyugodt szívvel ők is eldobják a magukét.

Gyurákovics Andrea fideszes kerületi képviselő a Metropolnak elmondta, a Fidesz–KDNP frakció szintén többször jelezte testületi és bizottsági üléseken Baranyi Krisztináéknak, hogy a zöldterület Ferencváros-szerte nincsen karbantartva. Meglátása szerint nem csupán arról van szó, hogy nincs fűnyírás és gallyazás, hanem a bokrokat sem tartják rendben, nem nyesik, nincs virágültetés és számos helyen az őszi falevelek sincsenek összeszedve – augusztusban!

Történik mindez úgy, hogy az az önkormányzati cég, amelyiknek ez lenne a feladata, megemelt költségvetéssel dolgozhat. Érdekes módon a magukat zöldként hirdető baloldali képviselőket mindez nem zavarja, velünk ellentétben nem emelték fel a szavukat emiatt. Csak akkor lettek »zöldek« és gondos »honatyák«, amikor az előző, Fidesz–KDNP-s városvezetés alatt egyszer márciusban nem volt levágva a fű. Ráadásul akkor az önkormányzat cége körülbelül feleennyi pénzből gazdálkodott, viszont jóval több alkalmazottja volt. Ma sajnos alig több száznál a foglalkoztatottak száma a cégben, miközben korábban háromszáz alkalmazott is dolgozott ott. Az előző városvezetés ideje alatt a cég folyamatosan pályázott pluszforrásokért is, de Baranyi Krisztináék vezetése alatt ez is teljesen elmaradt. Nem tudják megtartani a munkavállalókat, ugyanakkor vezetőből a mostani ciklusban kétszer annyi van, mint korábban

– részletezte Gyurákovics Andrea. A lap megkérdezte az érintett céget is, miért nem gondozzák a zöldfelületeket, és mikorra remélhetik a lakosok, hogy rendet tesznek, azonban választ nem kaptak.

Borítókép: Gazos terület a ferencvárosi Gyáli úton (Forrás: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.