Jött, látott, tarolt, aztán úgy távozott, mint az unott amorózó

Biztosan nem tesszük zsebre, amit Boris hozott.

Forrás: Facebook2024. 09. 17. 15:36
Árvíz - Az áradó Duna Budapestnél
Az áradó Duna Budapestnél Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napok óta felettünk levő ciklon – név szerint Boris – délnyugat felé elhagyta térségünket, ami azt jelenti, hogy számottevő csapadék már nem várható – írja a közösségi oldalán a Hungaromet.

Készítettek tehát egy összesítést arról, hogy hány milliméter csapadékot hagyott maga mögött a légörvény. A legtöbb eső az osztrák és a cseh területeken esett, amely átlagban bőven meghaladja a 200 millimétert, de Szlovéniában és Horvátországban is rengeteg csapadék hullott.

Idehaza a Dunántúl kapta a legtöbb csapadékot, azon belül is Sopron és Mosonmagyaróvár környéke, ahol meghaladja a 100 millimétert az ötnapos csapadékösszeg. Mellékeltek egy tíznapos csapadéktérképet is, így tehát benne van az előző hullámzó frontrendszer termése is. Sopronnál ez az összeg eléri a 150 millimétert, ami az átlagos szeptemberi havi csapadékmennyiség (59 mm) két és félszerese. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.