Titkos háttéralkut köthetett Magyar Péter és Vitézy Dávid

A Tisza Párt elnöke Vitézy Dáviddal tartaná sakkban a főpolgármestert.

2024. 09. 11. 14:49
Karácsony Magyar

20240505 DebrecenMagyar Péter Debrecenben tartotta anyák napi nagygyűlését.Fotó: Molnár Péter MPHajdú-Bihari Napló HBNKépen: Magyar Péterjogász, Tisza párt alelnöke
Fotó: HAON, MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes részletet osztott meg a Vitézy Dávid és a Tisza Párt közötti titkos háttéralkukról Szentkirályi Alexandra. A politikus Vitézy Dávid Facebook-posztja alatt intézett viszonválaszt a volt főpolgármester-jelöltnek.

Ha valamit tisztázni kell, Dávid, az az, hogy te hányszor találkoztál nyáron Magyar Péterrel, miről alkudoztatok titokban és miért azt sugallja posztjában, hogy csak téged akar saját főpolgármester-helyettesének, annak érdekében, hogy Karácsonyt hatalmon tartsátok? Ami viszont már tisztázott, hogy a Fidesz-szavazók nem erre szavaztak június 9-én

írta Szentkirályi Alexandra. Korábban a fővárosi Fidesz leendő frakcióvezetője felszólította Vitézyt, hogy ne vegyen részt a formálódó Karácsony–Magyar-paktumban, amire Vitézy úgy vágott vissza, hogy egyelőre nem is egyeztetett Karácsonnyal. 

Vitézy Dávid lehetséges pozícióhoz jutásáról már korábban is keringtek információk a médiában. Lapunk még augusztus közepén arról számolt be, hogy a birtokunkba jutott információk szerint a Tisza Párt vezetője Vitézy Dávidot is bevonná a baloldali együttműködésbe, és ha másképp nem megy, főpolgármester-helyettesi címmel kínálná meg az általa is a Fidesz hekkjének nevezett volt közlekedési államtitkárt. 

Ezen információt erősítette meg most Szentkirályi Alexandra is. Szintén a Magyar Nemzet korábbi értesüléseit erősíti meg Magyar Péter tegnap közzétett posztja, amelyben kijelentette, sem a Fidesz, sem a Kutyapárt, sem a Tisza nem jelöl főpolgármester-helyettest. A múlthéten pedig a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője, Szaniszló Sándor is azt állította, pártja nem fog főpolgármester-helyettest jelölni. Így jelen állás szerint már csak Vitézy Dávid és a Párbeszéd frakciója nem utasította el a főpolgármester-helyettes jelölését. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.