A korábbi SZDSZ-es politikus is páros lábbal szállt bele Magyar Péterbe

Nagy felzúdulást okozott a Tisza Párt elnökének az ötlete az 1956-os lyukas zászló használatáról.

2024. 10. 11. 6:36
20241004 Budapest A Tisza Párt tüntetése a közmédia épülete előtt. fotó: Polyák Attila (PA) MW képen: Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az én ízlésemmel sohasem fért össze, amikor egy párt saját magának sajátít ki nemzeti szimbólumokat – fogalmazott Fodor Gábor a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben. A korábbi SZDSZ-es politikus így volt ezzel a Fidesz esetében is a kokárda kérdésében, és így van ezzel most a Tisza Párttal kapcsolatban  is, amikor most a lyukas zászlót teszi szimbólummá Orbán Balázs politikai hibájának eredményeképpen. 

A közéleti térnyerésre utaló szándék érthető: így akarja a párt a nemzeti történelem fontos eseményeit magához kötni

– tette hozzá.

Mint ismert, nemrég Magyar Péter bejelentette, hogy pártja felveszi saját jelképei közé 1956 szimbólumát, a lyukas zászlót. Teszi mindezt azért, mert szerinte sérelmesek azok a mondatok, amelyeket Orbán Balázs mondott a forradalom és az ukrajnai háború kapcsán. (Kijelentéseiért egyébként a miniszterelnök politikai igazgatója utóbb bocsánatot kért.) A Tisza Párt lépése azonban tiltakozást váltott ki az 1956-os szervezetek körében.

Erre válaszul Magyar Péter páros lábbal gyalogolt bele az 1956-os szervezetekbe és ezzel lényegében a forradalom és szabadságharc emlékébe legutóbbi videójában. – Ugyan nem lep meg, de mégis csak kicsit furcsa, hogy a kormány, a kormánymédia által előrántott, magukat ’56-os szervezeteknek mondó szervezetek kritizálták a Tisza Párt azon ötletét, hogy az ’56-os lyukas zászlót is megtesszük többek között tiszteletbeli jelképünkké – mondta a Tisza Párt elnöke kissé gúnyos hanghordozással.

Borítókép: Magyar Péter, a Tisza párt elnöke (Fotó: Polyák Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.