Szijjártó Péter: Dunakeszi a sportnemzetből sportoló nemzetté válás egyik legfontosabb pillére

A külgazdasági és külügyminiszter a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszoda átadó ünnepségén járt.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 12:55
DÖMÖTÖR Zoltán; SZIJJÁRTÓ Péter; TUZSON Bence; BÍRÓ  Péter; DIÓSSI Csaba
Átadták a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszodát Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dunakeszi a sportnemzetből sportoló nemzetté válás egyik legfontosabb pillére, a város azon feltételek megteremtésén dolgozik, hogy a fiatalok itt ne csak a legfelkészültebbek, hanem a legegészségesebbek is legyenek – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszoda átadó ünnepségén hangsúlyozta, hogy a város célja a lehető legjobb körülmények és legmodernebb technológiák biztosítása ahhoz, hogy a fiatalokat felkészítsék a felnőtt életre, a felsőoktatásra vagy éppen a munkaerőpiac kihívásaira.

De nem is csak a legfelkészültebb fiatalokat szeretnénk képezni, hanem a legegészségesebbeket is. Ép testben ép lélek – tartja a mondás – fogalmazott, hozzátéve, hogy ehhez bizonyos feltételekre szükség van, például a mindennapi testnevelés bevezetése is fontos lépés volt ebbe az irányba.

Itt, Dunakeszin, megteremtjük az infrastrukturális feltételeit mindannak, hogy az itteni fiatalok a lehető legtöbb sportággal megismerkedhessenek, s így érjük el azt, hogy a magyarok sportnemzetből sportoló nemzetté váljanak 

– szögezte le.

DÖMÖTÖR Zoltán
Átadták a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszodát. Fotó: Illyés Tibor

– És büszkén mondhatjuk el, hogy Dunakeszi a sportoló nemzetté válás egyik legfontosabb pillére, egyik legfontosabb helyszíne lett itt Magyarországon. Hiszen itt, Dunakeszin, a diáknegyeddel együtt, immáron hat sportcsarnokban, két komplett sporttelepen, szabadtéri sportparkokban, továbbá most már egy, a város határain túl is jelentőséggel bíró uszodában is sportolhatnak az itteni fiatalok – sorolta.

Szijjártó Péter rámutatott, hogy a Dunakeszi Sportmodell keretében nem csupán az általános iskolások, hanem már az óvodások is megismerkedhetnek több sportággal, hogy aztán kiválaszthassák ezek közül a kedvencüket. – Büszkék vagyunk arra is, hogy a városi sportegyesület háromezer igazolt versenyzővel, 26 sportággal, szakosztállyal rendelkezik, a Ferencvárossal és a Honvéddal is versenyképesek vagyunk e szempontból, és remélem, lesz még olyan időszak, amikor más szempontból is ez elmondható lesz – mondta.

A miniszter a sport közösségformáló erejére is kitért, aláhúzva, hogy az uszoda a közösségi életnek is fontos tere lesz, ahol családok, barátok, diákok, sportolók együtt élhetik majd meg a sport örömét.

– És ez is bizonyítja azt, hogy egy-egy ilyen beruházás nemcsak fizikai helyet teremt, hanem szellemi és lelki építkezést is jelent egyúttal. Azt hiszem, a jelenlévő úszók és vízilabdázók nálamnál hitelesebben tudnának beszélni arról, hogy ez a két sportág nemcsak az egészséges életmódot segíti elő, hanem a fegyelmet, a kitartást és a céltudatosságot is – jegyezte meg a miniszter.

A Dunakeszi Diáknegyed avatása még augusztusban. Fotó: Kovács Tamás

Beszámolt arról is, hogy igazán felelősségteljes beruházásról van szó, amely bizonyítja, hogy a környezetvédelem nem ideológiai, hanem gyakorlati kérdés, hogy a fejlesztések igenis járhatnak együtt a környezet védelmével, ugyanis a szükséges vizet újrahasznosítás révén fogják biztosítani.

Kifejtette, hogy Dunakeszin fontos politikai dogma dőlt meg, mert azt szokták mondani, hogy az önkormányzatok a választási kampányok után másfél-két évre visszafogott tempóba kapcsolnak, ehhez képest a városban június óta átadásra került hazánk legnagyobb iskolaberuházása, most pedig az egyik legnagyobb sportberuházása is.

– Azt kívánjuk tehát, hogy teljen meg ez az uszoda élettel, sportolókkal, szurkolással, gyermekzsivajjal. Szeretettel várunk itt mindenkit, dunakeszieket és nem dunakeszieket egyaránt – jelentette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.