A választás legnagyobb vesztese a Jobbik

Öt évvel ezelőtt a második legtöbb szavazattal három mandátumot szerzett, most egyetlen képviselőt delegálhat az EP-be az ex-radikális párt.

2019. 05. 27. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt évvel ezelőtt a második legtöbb szavazattal három mandátumot szerzett, most egyetlen képviselőt delegálhat az EP-be a Jobbik.

Szilágyi György, a párt szóvivője mégis sikerről beszélt, mondván, megmaradtak, holott „a Fidesz el akarta törölni a Jobbikot a Föld színéről”. Jakab Péter, a Jobbik EP-listáján harmadik helyen álló politikus a gyenge szereplést az Inforádiónak azzal magyarázta: a kampányban nehéz dolguk volt, mivel az Állami Számvevőszék által megállapított, összesen egymilliárdos, a párt szerint jogtalan büntetés miatt nem volt pénzük komolyabb kampányra.

Azt mondta, a Jobbikra kirótt bírság behatárolta a párt kampánylehetőségeit, a kormány pedig „álhírekkel próbálta kivégezni a Jobbikot, ami így is él és virul”.

Balczó Zoltán a Magyar Nemzet megkeresésére annyit közölt: nem hivatalos eredményekkel nem foglalkozik, azonban a magas részvételi arányra számított.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.