Baloldali hangulatkeltés: az egymillió teszt sem elég

A számok is azt támasztják alá, hogy mindenki, akinek szüksége van a vizsgálatra, térítésmentesen hozzájuthat.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 15:00
null
Budapest, 2020. május 1. Reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat (Covid-19) a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten 2020. május 1-jén. Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. A tesztelésen a KSH által kiválasztottak vesznek majd részt "meghívásos alapon", az ország egész területéről, 14 év felett, minden korosztályból, és valamennyien "magánháztartásban" élők. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány magyarországi megjelenése óta a baloldal szüntelenül a tesztelést kéri számon a kormánytól, az ellenzéki médiumok pedig azóta partnerek ebben a hisztériakeltésben. Ahogy az elmúlt időszakban mindig, a mai kormányinfón is sok kérdésnek álcázott kijelentést szegeztek a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, melyek azt a látszatot próbálták kelteni, hogy a hazai védekezés nem megfelelő, mert nem végeznek elég tesztet, nem mindenki fér hozzá a neki járó ingyenes vizsgálathoz.

Amennyiben rápillantunk az operatív törzs tájékoztató oldalára, a Koronavírus.gov.hu-ra, megbizonyosodhatunk róla, hogy a Magyarországon elvégzett mintavételek száma lassan eléri az egymilliót, a hangulatkeltés ennek ellenére még mindig tart a baloldal és a kormányellenes médiumok részéről. Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos arról tájékoztatott: az elmúlt napon mintegy tizenhatezer laboratóriumi vizsgálat történt. Hangsúlyozta: a számokból is egyértelműen kiderül, hogy mindenki, akinek szüksége van a laboratóriumi vizsgálatra, térítésmentesen juthat hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.