Korábban elítélt MSZP-s lett Pécsett alpolgármester

A bíróság is elítélte korábban, és a NAV-val is volt problémája Nyőgéri Lajosnak, akit most Pécs harmadik alpolgármesteri posztjának betöltésére kért fel Péterffy Attila polgármester. Így a szivárványos koalíció által támogatott városvezetésbe egy megbízható MSZP-s harcos is bekerül.

Magyar Nemzet
2020. 12. 11. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampány során nyújtott segítséget köszönheti meg Péterffy Attila, Pécs polgármestere a tapasztalt MSZP-s Nyőgéri Lajosnak. Péterffy Attila nem régóta politizál, a mérnökember csak a korábbi fideszes polgármester, Páva Zsolt nyugdíjba vonulásával szállt be a városvezetői posztért folyó küzdelembe, amit a szivárványos koalíció támogatásával meg is nyert.

Nyőgéri Lajos – Fotó: Facebook/Péterffy Attila

A kampányban sokat segített neki az MSZP-s Nyőgéri Lajos, akit itt-ott Péterffy kampányfőnökeként emlegettek. A segítségért köszönet jár: mint azt a polgármester saját Facebook-oldalán bejelentette, Nyőgérit kérte fel, hogy legyen a város harmadik alpolgármestere.

Nyőgérivel az a baj, hogy – amint azt a Pécs Aktuál hírportál megírta – van néhány folt a múltjában. Az egyik, hogy 2013-ban bíróság ítélte el rágalmazásért, amely egyébként összefüggésben volt a közéleti feladatai végzésével. A másik, hogy a gazdasági bizottságban betöltött elnöki tisztéről is le kellett mondania korábban, mert a NAV eltiltotta a cégvezetéstől és a vezetői tisztségek betöltésétől.

A pécsi Fidesz–KDNP-frakció a Pécs Aktuálon keresztül közölte véleményét a történtekről. „Egy olyan ember tölthet be egy fontos hatalommal járó pozíciót Pécsett, akit jogerősen elítélt a bíróság rágalmazásért, mert tudatosan hazugságokat terjesztett rólunk, politikai ellenfeleiről; szándékosan becsapva és megtévesztve a pécsieket. Kinevezését annak tudjuk be, hogy Péterffy Attila intézményesített, hivatalos szintre akarja emelni a hazudozást és a pécsiek további megtévesztését! Már a kampányban is telehazudták a médiát és a nyilvánosságot, aminek sajnos meg is lett az eredménye” – írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.