Ferencvárosban is képtelen összefogni az ellenzék

Bár Karácsony Gergely a napokban újra azt állította, hogy Budapest mind a huszonhárom kerületében egy kihívója lesz a Fidesz jelöltjének, a valóság ismét megcáfolta szavait.

Bákonyi Ádám
2019. 07. 22. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Karácsony Gergely a napokban újra azt állította, hogy Budapest mind a huszonhárom kerületében egy kihívója lesz a Fidesz jelöltjének, a valóság ismét megcáfolta a baloldal főpolgármester-jelöltjének szavait: most éppen Ferencvárosban holt hamvába az ellenzéki összefogás.

A kerületben ugyanis képtelenek voltak megállapodni arról, hogy az MSZP és a Momentum által támogatott egykori LMP-s Jancsó Andrea vagy a Kétfarkú Kutya párt, a helyi LMP, illetve a Puzsér Róbert csapatának bizalmát élvező, egykori Együtt pártos Baranyi Krisztina legyen az egyetlen közös jelölt. A dilemmát a baloldali csodafegyverrel, előválasztással oldanák fel az érintettek, akik viszont ennek részleteiről sem tudtak dűlőre jutni.

Ferencváros mellett továbbá Zuglóban, Erzsébetvárosban, Csepelen, Újpesten és az V. kerületben is egymással hadakoznak az ellenzéki pártok, a helyzetet pedig csak fokozza, hogy legalább 12 helyen saját jelölttel méreti meg magát a Magyar Liberális Párt, az ellenzéki összefogásban hol bent, hol kint lévő Jobbik pedig az V., a XX. és a XXIII. kerületben már biztosan saját, külön aspiránsban gondolkodik.

A nagy ellenzéki összefogás ugyanakkor nemcsak Budapesten, hanem vidéken is kezd szétesni. A legutóbbi hírek szerint Békéscsabán veszett össze a Jobbikkal az MSZP és a Liberális Párt, ezt megelőzően pedig Sopronban, mindössze néhány nap után omlott össze a közösködés. Debrecenben Varga Zoltán, a DK helyi önkormányzati képviselője és a jobbikos Kőszeghy Csanád Ábel fog megküzdeni az ellenzéki térfélen a szavazatokért, Ózdon pedig egy hét után bomlott fel az összellenzéki együttműködés azzal, hogy a DK kihátrált Janiczak Dávid jelenlegi jobbikos polgármester mögül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.