Illegálisan rakott le zöldhulladékot egy jobbikos képviselő

Badány Lajos bocsánatkérés helyett egyelőre magyarázkodik.

2020. 06. 22. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kínos és elfogadhatatlan, ami történt, a korábban rendpártiságot képviselő Jobbik most már nemcsak kommunikációjában, hanem cselekvésében is hiteltelenné vált Miskolcon – így reagált lapunknak Alakszai Zoltán, a Fidesz–KDNP-képviselőcsoport vezetője arra a hírre, hogy illegális hulladék elhelyezésén kapták a borsodi megyeszékhely jobbikos önkormányzati képviselőjét.

Előzőleg a Hír TV számolt be arról, hogy fényképek tanúsága szerint Badány Lajos, a „Velünk a Város” balliberális önkormányzati képviselője két hete a Borsod megyei Mályi külterületén egy útszéli bozótosba dobott ki zöldhulladékot, annak ellenére, hogy több tábla is jelzi: ez tilos. Az esetről fotók is készültek, amelyeket a közösségi oldalon osztottak meg. A zöldhulladékot kidobó férfit az egyik önkormányzati képviselő a helyszínen felszólította, vigye el a zsákokat, a jobbikos politikus azonban – a Mályi Polgárőr-egyesület elnöke, Rédi József állítása szerint – erre úgy reagált: „Leszarom, más is odarakja.” Ekkor még nem tudták, kiről van szó, de a fotók alapján később beazonosították Badány Lajost. A jobbikos politikus végül Rédi József szerint megígérte, másnap elviszi a szemetet, de a zsákok ott maradtak.

Badány Lajos – miután a sajtóban hírt adtak a botrányos esetről – közleményt adott ki, amelyben azt állította: a helyszínen nem volt tiltó tábla láthatóan kihelyezve, nem használt trágár szavakat, másnap pedig elszállította a zöldhulladékot.

Alakszai Zoltán a Magyar Nemzetnek felháborodva mondta: Badány Lajos ahelyett, hogy bocsánatot kérne, tetézi a helyzetet és magyarázkodik. – A bocsánatkérés lenne a minimum. Bízunk benne, hogy Veres Pál polgármester a frakcióján belül alaposan kivizsgáltatja az ügyet. És ha ez a vizsgálat komoly lesz, nem lehet más következménye, mint hogy megállapítja: Badány Lajos nem viselhet semmilyen tisztséget a miskolci közéletben – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.