Kolozs Csaba: Ideje Gödöllőt visszavezetni a fejlődés útjára

Függetlenként, de a kormánypártok támogatásával indul el Gödöllő polgármesteri székéért Kolozs Csaba. A politikus lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy Gémesi György jelenlegi városvezető letért a helyes útról az országos politizálás kedvéért. Kolozs eltörölné a kommunális adót, bevezetné a Gödöllő-kártyát, és arra is van ötlete, hogy miként lehetne enyhíteni a várost fojtogató forgalmi dugókon.

2019. 08. 26. 5:55
null
A polgármesterjelölt a lakótelepeket is megújítaná Fotó: Orbán Domonkos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt tíz évben a városvezetés letért arról az útról, amely Gödöllőt és a város történelméből adódó polgári értékeket jellemezte. Ennek a munkának a gödöllőiek érdekének képviseletéről és nem országos politikai karrier építéséről kell szólnia. Mi új korszakot szeretnénk nyitni szövetségben Gödöllőért, párbeszédben a kormánnyal – nyilatkozta lapunknak Kolozs Csaba, Gödöllő független polgármesterjelöltje, akit a Fidesz–KDNP is támogat. A politikus elmondta, hogy egy értékközpontú csapat állt össze a vezetésével, tagjainak a város jövője szempontjából lényeges szakterületeken évtizedes tapasztalatuk van. Kiemelte: bár Gödöllő polgári város, nemcsak a kormánypártok támogatóira számít, városi szövetséget, összefogást hirdetett meg.

– Azt látni lehet, hogy köztünk és Gémesi György között fog eldőlni, ki vezetheti a várost – válaszolta az esélyekre vonatkozó kérdésünkre Kolozs Csaba. Hozzátette, hogy Gémesi politikai mozgásai, akárcsak az általa életre hívott Új Kezdet párt vagy az önkormányzati választásokon a Momentum támogatása, egyértelművé teszi a jelenlegi városvezető politikai irányultságát és támogatói hátterét.

A független polgármesterjelölt nemrég aláírásgyűjtésbe kezdett a kommunális adó eltörléséért, valamint a programalkotás jegyében konzultációt indított. – Három évvel ezelőtt sem volt szükség az adó bevezetésére egy közel tízmilliárdos költségvetésű város esetében, és most sincsen szükség annak fenntartására – válaszolta kérdésünkre. – Az iparűzési adóból és a fejlesztések által hozott bevételekből akarjuk egyensúlyban tartani a költségvetést – fejtette ki Kolozs Csaba.

Hangsúlyozta: a vállalkozások helyben tartása épp úgy a városvezetés feladata lenne, mint ahogy az is, hogy minél több céget próbáljon odacsábítani, ezért e témában már több megbeszélést is kezdeményezett.

A jelölt tervei között szerepel a Gödöllő-kártya bevezetése, amellyel a helyiek kedvezményben részesülhetnének kulturális, szórakozási és sportolási lehetőségek igénybevételekor. Ezzel helyzetbe hoznák a helyi vállalkozásokat, de a kártyát például parkolási kedvezmények érvényesítésére is lehetne használni. – A gödöllőiek nem érzik, hogy előnyben lennének saját városukban – fogalmazott Kolozs Csaba.

A polgármesterjelölt a lakótelepeket is megújítaná
Fotó: Orbán Domonkos

– A gödöllőiekkel folytatott párbeszéd kapcsán egyértelmű, hogy sokunk szerint Gödöllő fejlődhetne jobban is, ilyenkor általában Veresegyháza példáját szokták felhozni – mesélte tapasztalatait. Kiemelte: a lakótelepeken élők is régóta várnak komplex fejlesztési programra, és az egyetem lehetőségeit sem használja okosan a városvezetés.

– A közlekedéssel is nagy bajok vannak – említette a legsúlyosabb problémák egyikét Kolozs Csaba. Szerinte fontos lenne a forgalmi dugók felszámolása és az elkerülő út megépítése. – Ez húsz éve kampánytéma, ám a polgármester úr nem tudott eredményt elérni – hangsúlyozta, hozzátéve: a megoldás érdekében már elkezdte az egyeztetéseket az illetékes minisztériummal.

A kormánypártok támogatását is élvező jelölt fontosnak nevezte, hogy megépüljön az M3-as babati le- és felhajtója, amely azért nem működik, mert nem volt gyorsítósáv, viszont ennek orvoslása megkönnyítené a helyiek közlekedését. – A belső forgalom szempontjából továbbá azt szeretnénk, hogy Gödöllő legyen az okos- és zöldközlekedés mintavárosa – emelte ki Kolozs Csaba. Hozzátette: ez megritkítaná a forgalmat, mert a lámpák az autók számát figyelembe véve válthatnának, nem egy előre programozott rend szerint.

– Azért kell dolgozni mindennap, hogy Gödöllőn végre a gödöllőiek akarata érvényesüljön, és a képviselő-testület ennek rendelje alá a munkáját

– mondta Kolozs Csaba arra vonatkozóan, hogy milyen felfogásban vezetné a várost győzelem esetén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.