időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Ruhatároló eszközök, mint lakásunk stílusos kiegészítői

Forrás: Lakáskultúra
2021.01.07. 11:41
borítókép

Akár egy egyszerű fém-, műanyag- vagy farúdból pillanatok alatt mutatós akasztó készíthető.

Azt gondolta eddig, hogy lehetetlen a ruhatároló alkalmatosságokat úgy kialakítani, hogy azok a szoba díszeivé váljanak? A Lakáskultúra mutat néhány érdekes megoldást, amelyek láttán biztosan megváltozik a véleménye.

Egy egyszerű fém-, műanyag- vagy farúdból pillanatok alatt mutatós akasztót készíthet. Fesse színesre azt, majd tekerjen rá egy erősebb spárgát vagy esetleg mutatós zsíneget. Képezzen rajtuk hurkokat, ebbe akaszthatja majd a vállfákat. A gyerekszobában célszerű magasra tervezni a kompozíciót és gondosan rögzíteni azt!

Ki mondta, hogy az ágy közelében a ruháknak szükségszerűen a földön kell landolniuk? Ha a falra mutatós akasztókat tervez, ezekre is dobhatja a levetett holmit vagy a fülhallgatót, szemvédőt.

Szinte bármilyen anyagú rúdból készíthető ruhatároló eszköz
Fotó: pexels

Egy érdekes ruhatároló elem az enteriőr szerves elemévé válhat. Ehhez nincs másra szükség, mint egy színeiben és stílusában is a térbe illeszkedő tárolóelemre, amely a rajta elhelyezett ruhákkal együtt különleges kompozíciót alkot.

Az eredeti cikk további képekkel ITT érhető el.

Ruhatárolás mesterfokon: tippek az álomgardróbhoz

Mit is tárolnánk?

Az első kérdés, hogy mit és hogyan szeretnénk tárolni: mit akasztanánk fel, mit raknánk polcra és mit fiókba. Ha ezt tisztáztuk, jöhet az ajtók, fiókelőlapok kiválasztása az álomgardróbhoz.

Hová helyezzük?

Bármekkora a lakásunk, beépített bútorral tudjuk a legjobban kihasználni a rendelkezésre álló helyet, hiszen méretre gyártott darabokkal minden zugot bevonhatunk a tárolásba.

Belső tér felosztása

Miután felmértük a rendelkezésre álló helyet, fordítsuk figyelmünket a belső kialakításra. Az akasztórudat maximum 180 cm magasra tegyük, így még kényelmesen elérjük (ide estélyi ruhákat akaszthatunk), kabátoknál a 140 cm-es magasság ideális, dzsekiknél, zakóknál elég 100-110 cm. Blúzokhoz, ingekhez 80 cm-re erősítsük a rudat.

Fiókokat csak olyan magasságig érdemes alkalmazni, ahol még belelátunk, ha kihúzzuk (ez általában 100-110 cm). Ha a fiókos elem nincs egybeépítve a gardrób többi részével, a mélység lehet 40 cm, ennél kisebb mélységű fiókba azonban nagyon kevés dolog fér el.

A teljes cikk ITT olvasható.