időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Kártékony konyhai szokások, amelyeket jobb lenne elfelejteni

Forrás: Lakáskultúra
2021.05.04. 14:54
borítókép

A szokás nagy úr: sokszor bele sem gondolunk, mennyi időnket és energiánkat elveszi egy-egy rosszul rögzült mozdulat vagy tevékenység.

Tányéron, szalvétán aprítani a zöldséget, gyümölcsöt a konyhai munkalap helyett

Bármennyire is sietünk, mindig használjunk vágódeszkát! Nem csak a konyhai munkalap köszöni meg később az elővigyázatosságunkat, hanem a késeink is – nem utolsósorban pedig sokkal kényelmesebb is ezen végezni az ételek előkészítését.

A vágódeszka jobban kíméli a kések a pengéjét
Fotó: PEXELS

Elfeledkezni a kések élesítéséről

A hatékony és egyszerű főzés a jó eszközöknél kezdődik, ehhez pedig hozzátartozik a késeink megfelelő karbantartása is. Évente legalább egyszer szánjunk időt az élezésükre!

Ugyanazt a szivacsot használni mindenhol

Mondanunk sem kell, hogy mennyire nem higiénikus azzal a szivaccsal elmosni az edényeket, tányérokat, amelyekből eszünk, mint amivel előtte a földre pottyant ételmaradékot takarítottuk fel. Legyen kéznél több tisztítóeszköz is: egy törlőruha a konyhapulthoz, egy a padlóhoz és egy újabb a kéztörléshez.

Érdemes helyiségenként külön szivacsot használni
Fotó: PEXELS

Hagyni eluralkodni a káoszt

Egy jó konyha alapja a megfelelő rendszerezés, hogy mindig, minden kéznél legyen, amikor szükség van rá. Tegyünk rendet a fiókokban, használjunk fiókrendszerezőket, kosarakat és üvegeket, amelyekben a száraz hozzávalókat, mint a tésztát, lisztet vagy müzlit is tarthatjuk – ilyen egyszerű lépésekkel is átláthatóbbá tehetjük a konyhánkat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Így teremthetjük meg a konyha rendjét és tisztaságát

Gyorsan, egyszerűen és hatékonyan – a legtöbbünknek ez a jelszava, ha a konyha takarításáról van szó. A Mindmegette magazin által bemutatott trükkökkel könnyű lesz rendet és tisztaságot tartanunk ebben a helyiségben.

A következő trükkökkel könnyű lesz gondoskodni a konyha rendjéről és tisztaságáról.

Első lépés: a selejtezés

A tiszta és rendezett tér alaptétele, hogy ne tároljunk benne olyan dolgokat, amelyeket nem használunk valamilyen oknál fogva. Ami tönkrement, dobjuk ki, amiből túl sokat halmoztunk fel, adjuk tovább! Bár kicsit több időt kell szánni a selejtezésre, a befektetett energia később többszörösen megtérül majd, hiszen kevés holmi között könnyebb lesz rendet tartani. Érdemes rendszeresen felülvizsgálni az itt tárolt tárgyakat!

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.