időjárás 22°C Csaba 2022. július 6.
logo

Szűk, sötét folyosó helyett hívogató helyiség

Forrás: Lakáskultúra
2022.05.24. 12:40
borítókép

Nagy körültekintéssel kell berendeznünk és dekorálnunk ezeket a kis helyiségeket.

A legfontosabb feladatunk az előszoba kialkításakor, hogy megoldjuk a tárolást és mindeközben maradjon elég hely a közlekedéshez és öltözködéshez. Nagyon nem mindegy tehát, hogy miként alakítjuk ki az előszobát, hogy hova dobjuk le a cipőt, kabátot, táskát és lakáskulcsot – ez az a helyiség, ahol talán a legkönnyebben eluralkodik a káosz, ha nem figyelünk. Főleg, ha szűkös, kis helyiségről van szó – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Akkor „működik jól” az előszoba, ha mindennek előre kijelöljük a helyét. Az előszobát egy „isten hozott” üzemmódba kapcsoljuk, itt mindennek funkciója van. Az előszoba legyen a boldog hazatérés helyszíne, ahol egyértelmű, hová akaszthatjuk a kabátot, hol vehetjük le és tehetjük el a cipőnket, hova pakolhatjuk a csomagot és hol van a kulcs helye.

Csukjuk rá az ajtót

A legjobb dolog az előszobában a zárható szekrény, legyen belőle egy, vagy több. Ide elrejthetjük a halmozódó, használatban lévő kabát- és cipőmennyiséget. A legtöbb előszoba ugyanis ott vérzik el, hogy a kabátok és cipők tárolása nem, vagy nem megfelelően megoldott. A zárható, beépített szekrény a kulcsfigurája a történetnek, amit érdemes egyedileg, vagy asztalossal elkészíttetni, esetleg készen vásárolni. Keressük meg a helyiségben azt a falszakaszt, ahol elférhet egy 60-40 cm mély szekrény, és azt bútorozzuk be egészen a mennyezetig. Így az eredmény optikailag kevésbé robusztus, ugyanakkor nagyon sok holmit elnyel.

Használjuk a falakat

Amennyiben nincs megfelelő mélységű falszakaszunk, és magas szekrényt sem tudunk elhelyezni, nagyon sokat segítenek a falon elhelyezhető kapók, akasztók, egyéb tárolók, amelyekre akár a kabátunkat vagy a kulcsunkat is felakaszthatjuk. Ma már számtalan stílusos és szép lehetőségek adódnak fali tárolásra, amelyek azon túl, hogy ellátják a funkciójukat, egyben dekorációs elemként is szolgálnak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)